Stödpedagog, barn- och ungdomsverksamhet

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Arbetet innebär att du tillsammans med kollegor och enhetschef utformar strukturer och rutiner för det dagliga arbetet. Det handlar även om att tillsammans med kollegor och enhetschef skapa ett engagerat, stödjande och effektivt team kring varje kund.

Stödpedagog är ett stimulerande, utmanande och varierande arbete. Vi söker dig som är strukturerad och ansvarstagande, en lagspelare med förmåga att samarbeta i mindre grupp, flexibel, öppen för förändring och utveckling, med positivt engagemang möter såväl kund, kollegor som samarbetspartners. Vi erbjuder dig ett viktigt och värdefullt arbete där vi tillsammans gör skillnad varje dag.

Det finns goda utvecklingsmöjligheter genom utbildningsinsatser och du kommer att ingå i ett nätverk tillsammans med andra stödpedagoger.

Arbetsuppgifter

Du arbetar utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade och målgruppen är barn och ungdomar. Inom verksamheten finns korttidsvistelse och korttidstillsyn (fritids). Vi vill att du som söker har ett intresse för barn och ungdomars utveckling och självständighet. Du vill skapa en vi-känsla som inkluderar kunder, anhöriga och personal. Förverkligande av mänskliga rättigheter är en självklarhet för oss.

Liksom övriga medarbetare medverkar du i de dagliga arbetsuppgifterna i verksamheten. Utifrån ett barn och ungdomsperspektiv arbetar du med värdegrund och kvalitet som främjar kundens delaktighet, självbestämmande och integritet. Du ansvarar för det pedagogiska innehållet i verksamheten och bidrar till att skapa förutsättningar för lärande, både utifrån ett kundperspektiv och kollegialt lärande. Du handleder arbetsgruppen utifrån ett salutogent perspektiv - möjliggöra ett liv som är hanterbart, begripligt och meningsfullt.

Du ansvarar för att tillsammans med kunder och kollegor planera och genomföra stimulerande aktiviteter som bidrar till ett lärande och delaktighet i samhället. För att kunna erbjuda en meningsfull fritid är det av vikt att omvärldsbevaka vilket utbud som finns i närområdet.
Med hjälp av visuellt tydliggörande och alternativ kommunikation ge kunderna möjlighet att tolka och förstå sin vardag och omgivning.
Arbetet genomförs i nära dialog med enhetschef och övrig personal. Arbetstiderna är förlagda dag/kväll och helg.

Som stödpedagog har du uppdraget att pedagogisk vägleda kollegorna i det kundnära arbetet för att öka den enskildes självständighet och att kunna leva som andra. I det dagliga arbetet handleder du t.ex. i motivationsarbete och att förebygga utmanande beteende. Du använder olika verktyg i vägledningen så som lågaffektivt bemötande, alternativ och kompletterande kommunikation, motiverande samtal och tydliggörande pedagogik.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha tydlig inriktning mot funktionshinderområdet i hela sin omfattning. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsnedsättning och gärna erfarenhet av att arbeta med unga vuxna.

Du behöver ha allmän datorvana och kunskap i Officepaketet samt god förmåga att kunna kommunicera på svenska i både skrift och tal. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i Lifecare. B-Körkort för manuell växellåda är ett krav.

Vi ser gärna att du har både utbildning och erfarenhet av motiverande samtal, tydliggörande pedagogik, salutogent förhållningssätt, lågaffektivt bemötande, kommunikation och alternativ kommunikation, neuropsykiatri, social dokumentation, socialrätt, evidensbaserad praktik, socialt samspel och nätverksteori.

Som person har du en god samarbetsförmåga och lätt att skapa förtroende och goda relationer. Vi ser gärna att du har en god förmåga att lyssna på andra människor. Det är en fördel om du är strukturerad och har förmågan att följa instruktioner, procedurer, lagstadgade krav och policys, samt förhålla dig till uppsatta tidsplaner. Vidare är det en fördel om du har lätt att anpassa dig till förändrade förhållanden, att du uppmuntrar och stödjer förändringsinitiativ och att du har lätt för att anpassa ditt beteende i förhållande till andra människors behov. Vi ser gärna att du har förmågan att skriva tydligt, klart och välstrukturerat och kan anpassa dina texter till den tilltänka målgruppen.

Det är meriterande om du har förmågan att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Att du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Att skapa och bibehålla goda relationer, både internt och externt. Att du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. Vi värdesätter även din förmåga att planera och organisera ditt arbete. Att du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.


Om du blir erbjuden anställning inom funktionsstöd behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-10-01

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Referensnummer OMS-2023-152
Kontaktperson Lejla Zahirovic
Enhetschef
044-13 23 35
Sista ansökningsdag 2023-10-01