Undersköterska omvårdnad, gruppbostad i Arkelstorp

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Gruppbostad Tollarevägen är en ny verksamhet för målgruppen personer med funktionsnedsättning och omfattande omvårdnadsbehov. Du kommer vara delaktig i utformningen av den nya arbetsplatsen och stödet som ska ges till dessa kunder. Arbetsplatsen är naturskönt belägen i centralorten Arkelstorp. I samhället finns tillgång till service i form av mataffär, skola, förskola och kollektivtrafik. Arbetet innebär att starta upp en ny verksamhet och du ges stor möjlighet till påverkan.

Undersköterska är ett stimulerande, utmanande och varierande arbete. Vi söker dig som är strukturerad och ansvarstagande, en lagspelare med förmåga att samarbeta i mindre grupp. Du är flexibel, öppen för förändring och utveckling. Med positivt engagemang möter du såväl kunder, kollegor som samarbetspartners. Vi erbjuder dig ett viktigt och värdefullt arbete där vi tillsammans gör skillnad varje dag.

Du ges möjlighet att påverka arbetet i denna nystartade verksamhet. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Att arbeta som undersköterska är ett värdefullt och berikande uppdrag - att hjälpa till att göra vardagen meningsfull för våra kunder. Ett professionellt förhållningsätt och ett gott bemötande är en självklarhet för oss. Vi arbetar ständigt efter kundfokus, där vi hela tiden har kundernas behov och önskemål i centrum. I arbetet ingår att vara kontaktman samt att inneha ett eller flera ansvarsområden. Du erbjuds ett omväxlande arbete med omvårdnadsinsatser och delegerade arbetsuppgifter från sjuksköterska och rehab personal. Du har tillgång till hela teamets kunskap och erfarenhet. Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande och salutogent synsätt.

Du vill skapa en vi-känsla som inkluderar kunder, anhöriga och personal. Förverkligande av mänskliga rättigheter är en självklarhet för oss.
Utifrån ett kundperspektiv arbetar du med värdegrund och kvalitet som främjar kundens delaktighet, självbestämmande och integritet. Med hjälp av visuellt tydliggörande och alternativ kommunikation skapar du förutsättningar för kunderna att tolka och förstå sin vardag och omgivning.

Arbetet genomförs i nära dialog med enhetschef, specialistundersköterska samt hälso- och sjukvårdspersonal. Arbetstiderna är förlagda dag/kväll och helg.

Du har möjligheter till interna utbildningar som t.ex. tydligande pedagogik, lågaffektivt bemötande - studio 3, alternativ och kompletterande kommunikation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är undersköterska och som har erfarenhet av arbete med personer med omvårdnadsbehov. Specialistinriktning inom omvårdnad är meriterande. Eftersom arbetet kräver dokumentation och kommunikation krävs att du har datorvana, vana av arbete i IT-baserade system samt god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Du är en person som främjar en god arbetsmiljö och finner lösningar i vardagen. Du kan motivera och entusiasmera och har ett professionellt bemötande mot alla du möter i ditt arbete. Vidare har du förmåga att självständigt planera och strukturera arbetet samtidigt som du respekterar fattade beslut. Vi vill att du är noggrann, engagerad och ansvarstagande i det arbete du utför. Uppdraget kräver att du är pedagogisk, har god samarbetsförmåga och har lätt att skapa förtroende och goda relationer.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-10-08

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Referensnummer OMS-2023-154
Kontaktperson Linda Ljungdahl
Enhetschef
044-13 59 08 linda.ljungdahl@kristianstad.se
Facklig företrädare Lars Gjestland
Kommunal
0738-53 27 21 lars.gjestland@kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2023-10-08