Stödassistent Ungdomsboende

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Ungdomsboendet arbetar målinriktat för att utveckla kundens självständighet, känsla av sammanhang och delaktighet. Du kommer till ett team där det finns stort engagemang och vilja till förändring. Boendet är lantligt beläget utanför Vinslöv.

Stödassistent inom barn- och ungdomsverksamheten är ett utmanande och varierande arbete. Vi söker dig som är strukturerad och ansvarstagande, en lagspelare med förmåga att samarbeta i mindre grupp, flexibel, öppen för förändring och utveckling, med positivt engagemang möter såväl kund, kollegor som samarbetspartners.

Vi erbjuder dig ett viktigt och värdefullt arbete där vi tillsammans gör skillnad varje dag.

Arbetsuppgifter

Du arbetar på ett ungdomsboende enligt 9 § 8 LSS, bostad med särskild service för barn eller ungdomar som behöver bo utanför föräldrahemmet. Du medverkar i de dagliga arbetsuppgifterna i verksamheten så som att stödja kunden i sin dagliga planering och genomförandet av aktiviteter. Du arbetar med värdegrund och kvalitet som främjar kundens delaktighet, självbestämmande och integritet. Ditt arbetssätt präglas av ett salutogent perspektiv - möjliggöra ett liv som är hanterbart, begripligt och meningsfullt.

Arbetsuppgifterna består främst i att ge vår kund:
• stöd i sin vardag
• utveckling av sina förmågor
• med hjälp av visuellt tydliggörande och alternativ kommunikation ge kunden möjlighet att tolka och förstå sin omgivning
• aktiviteter som stimulerar till ett meningsfullt liv så att färdigheter utvecklas och skapar förutsättningar för framtiden
• uppmuntran och stöd utifrån kundens självbestämmande och personliga integritet
• dokumentera händelser och utveckling i riktning mot kundens mål

Du har möjlighet till interna utbildningar som till exempel förtydligande pedagogik, lågaffektivt bemötande - studio 3, alternativ och kompletterande kommunikation.

Kvalifikationer


Du som söker har någon av följande utbildningar:
• barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete
• vård och omsorgsprogrammet med yrkesutgång funktionshinder eller psykiatri
• annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med människor som har funktionsnedsättning och har du erfarenhet av att arbeta med unga vuxna är det meriterande. Givetvis har du god datorvana och kunskaper i Word och Lifecare. Då arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du på ett tydligt sätt kommunicerar på svenska i tal och skrift. Du har B-körkort med tillgång till egen bil.

Det är meriterande om du även har utbildning och/eller erfarenhet av arbete inom något eller några av följande områden:
• motiverande samtal
• tydliggörande pedagogik
• salutogent förhållningssätt
• lågaffektivt bemötande
• kommunikation och alternativ kommunikation
• neuropsykiatri
• social dokumentation,
• socialrätt
• evidensbaserad praktik
• socialt samspel
• nätverksteori.

För att lyckas i rollen har du förmåga att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. Vi vill att du kan skriva tydligt, klart och välstrukturerat samt har förmågan att anpassa dina texter utifrån den tilltänkta målgruppen.

Om du blir erbjuden anställning inom funktionsstöd behöver du be-ställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-10-01

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 2
Tillträde Tillträde för tjänsterna är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Referensnummer OMS-2023-151
Kontaktperson Lejla Zahirovic
Enhetschef
044-13 23 35
Facklig företrädare Endrit Racaj
Kommunal
072-467 81 53
Sista ansökningsdag 2023-10-01