Personlig assistent

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Som personlig assistent inom Kristianstad kommun ingår du i en organisation med nära samarbete med Kund, Kollegor, Stödpedagog, Enhetschefer och andra aktörer (enligt kunds behov och önskemål) i ett ständigt lärande. Som medarbetare hos oss erbjuds du ett meningsfullt arbete där du är med och gör skillnad i någons liv.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Denna annons riktar sig mot tre olika kunder inom verksamhetsområde personlig assistans, där ett ärende är en kund under 18 år.

Arbetsuppgifterna består främst i att ge våra kunder:
- individuellt stöd och omvårdnad
- utveckla och upprätthålla förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsnedsättningen
- stödja kundernas delaktighet i fritids- och kulturaktiviteter
- stödja kundernas delaktighet på alla olika nivåer, individ, grupp och samhällsnivå
- stödja kundernas självbestämmande och personliga integritet
- svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer
- i förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska, eller bistå kund med egenvård.
- vara kontaktman och i denna roll svara för att genomförandeplan upprättas och följs upp

Vi ser gärna att du är ansvarsfull och har konsekvenstänk utifrån olika situationer som uppstår. Att du är lyhörd för kunds behov och att du är lugn, även vid oförutsedda händelser är en fördel. Du är lösningsfokuserad och flexibel och ser till att göra ditt yttersta för att stötta kunden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning som barnskötare, omvårdnadsutbildning eller 3-årig gymnasieutbildning med påbyggnadsutbildning som personlig assistent. Du har erfarenhet av att arbeta som personlig assistent samt i förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska eller bistå kund med egenvård. Vi vill också att du har erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsvariationer samt autism. Har du erfarenhet att arbeta med tecken som stöd, alternativ kommunikation, tydliggörande pedagogik samt lågaffektivt bemötande är det meriterande.

Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du har datorvana samt behärskar svenska i tal och skrift. B-körkort för manuell växellåda är meriterande.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är flexibel och stresstålig. Du främjar god arbetsmiljö, finner lösningar i vardagen och du har ett professionellt förhållningsätt. Vidare har du förmåga att självständigt planera arbetet och fatta egna beslut samtidigt som du kan respektera fattande beslut och utföra arbetet på uppdrag av andra.
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Om du blir erbjuden anställning inom funktionsstöd behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-10-31

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 5
Tillträde Vi erbjuder 5 tillsvidareanställningar med tillträde enligt överenskommelse. I denna rekrytering kommer kontinuerligt kalla intressanta sökande till intervju.
Löneform Månadslön
Referensnummer OMS-2023-149
Kontaktperson Maria Persson
Enhetschef
044-13 58 24
Kontaktperson Joakim Silhag
Enhetschef
044-13 23 37
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2023-10-31