Controller, kommunledningskontoret

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Brinner du för samhällsekonomi, budgetprocess för kommunens bästa och att driva och utveckla ekonomiprocesser? Vi söker nu två centralt placerade controllers för att arbeta med dessa frågor.

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam arbetsmiljö med kompetenta medarbetare där du tillsammans med kollegor både på kommunledningsförvaltningen och de andra förvaltningarna utvecklar kommunens ekonomiprocesser.

Rådhus Skåne kommer att vara din arbetsplats som ligger i direkt närhet till bussar och tåg.

Nyfiken? Läs mer och vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en av fem controllers direkt placerade under ekonomidirektören, med gemensamt ansvar att utveckla ekonomin och verksamhetsstyrningen för hela kommunen. Utredningar, underlag för budgetprioritering, målstyrning, ekonomi och verksamhetsplanering är på agendan. Vi arbetar ofta med utredningar och projekt och du förväntas både kunna delta i arbetet och leda det. Tjänsten är bred och fokuserad på utveckling av kommunens och koncernens ekonomi där mycket samarbete krävs för att göra oss lite bättre varje dag!

Hos oss kommer du ha stor frihet i hur arbetet struktureras och utförs och uppmuntrar egna initiativ till förbättringar. Du behöver vara intresserad av utvecklingen i samhället och hur olika händelser i omvärlden påverkar kommunens ekonomi. Du kommer att fungera som controller för några av kommunledningskontorets avdelningar/enheter samt finansen, vilket innefattar skatteintäkter, statsbidrag, räntekostnader och pensioner. Inom enheten sker också utveckling av våra nya beslutsstöd Power BI och Stratsys där du har en del i att vägleda och stötta hela kommunen i införandet.

Kvalifikationer

Vid sidan av din högskoleexamen inom ekonomi så har du arbetat brett med ekonomifrågor och/eller som controller under en period av minst fem år. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med ekonomi i offentlig verksamhet. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift i det svenska språket och har goda kunskaper inom Office-paket.

För att lyckas med uppdraget krävs det att du är driven, utvecklingsinriktad och pedagogisk - att driva förändringar och förankra dem kräver dessa egenskaper. Du behöver vara modig och nytänkande för att hitta nya vägar i framtiden och du tar ansvar för helhetslösningarna. Du är samtidigt flexibel och analytisk med förmåga att se komplexa samband. Eftersom enheten arbetar både mot den egna förvaltningen samt övriga delar i koncernen krävs det att du är flexibel i vilka arbetsuppgifter som utförs. Vi är en liten grupp som löser små och stora frågor tillsammans. Eftersom du kommer att arbeta med flera av kommunens dokument krävs det att du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Övrigt

Kommunledningskontoret leder, samordnar, följer upp och utvecklar kommunens verksamhet utifrån en helhetssyn. Här finns verksamheter som ekonomi, HR, IT, medborgarcenter och strategiska frågor samt all gemensam service med lokalvårds-, måltids- och transportverksamheter i förvaltningen. Kommunledningskontorets arbete ska bidra till en positiv utveckling för alla som bor, arbetar, driver företag, studerar eller besöker vår kommun. Kommunstyrelsen ger ramarna och direktiven.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-10-04

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 2
Tillträde Tillträde för tjänsterna är enligt överenskommelse. I denna rekrytering samarbetar Kristianstads kommun med Jurek Recruiting & Consulting.
Löneform Månadslön
Referensnummer KLK-2023-78
Kontaktperson Emelie Ferlaux
Tf eknomidirektör
Kontaktperson Johan Friberg
Rekryteringskonsult
0760-02 69 69 johan.friberg@jurek.se
Facklig företrädare Alexandra Wideheim
SACO
044-13 29 08
Facklig företrädare Vision/TCO
044-13 48 83
Sista ansökningsdag 2023-10-04