Personlig assistent

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Vill du också ha ett av Sveriges viktigaste jobb? Vi söker dig som vill vara med och fortsätta att utvecklas med oss!

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med människor. Dina främsta egenskaper är att du har ett bra bemötande där professionalism, arbetsglädje och respekt är dina ledord.
Vi söker personliga assistenter som kan arbeta dag, kväll helg och vaken natt. Hos denna kund finns behov av dubbelassistans.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att bistå en man med ALS i hans dagliga livsföring, utifrån det beslut som har fattats enligt LSS.

Arbetsuppgifterna består främst i att ge våra kunder:
- individuellt stöd och omvårdnad
- utveckla och upprätthålla förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsnedsättningen
- stödja kundernas delaktighet i fritids- och kulturaktiviteter
- stödja kundernas delaktighet på alla olika nivåer, individ, grupp och samhällsnivå
- stödja kundernas självbestämmande och personliga integritet
- svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer
- i förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska, eller bistå kund med egenvård.
- vara kontaktman och i denna roll svara för att genomförandeplan upprättas och följs upp

Som personlig assistent inom Kristianstads kommun ingår du i en organisation med nära samarbete med kund, kollegor, enhetschef och andra personer (enligt kundens behov/önskemål) i ett ständigt lärande. Som medarbetare hos oss erbjuds du ett meningsfullt arbete där du är med och gör skillnad i någons liv.

Kvalifikationer

Kundens önskemål: "Jag söker dig som är ansvarsfull och som har konsekvenstänk utifrån olika situationer som uppstår. Att du är självgående och initiativtagande samt gillar ordning och reda. Jag ser gärna att du är lyhörd för mina behov och att du är lugn, även vid oförutsedda händelser. Du är lösningsfokuserad och flexibel och ser till att göra ditt yttersta för att stötta mig i min vardag, gärna med glimten i ögat. Du får gärna vara både sport- och tekniskt intresserad, samt även ha ett visst intresse av hemmet".

Vi söker dig som har utbildning som personlig assistent, barnskötare eller som har omvårdnadsutbildning och erfarenhet av att arbeta som personlig assistent. Vi ser gärna att du har kunskap om ALS. Det är även meriterande om du har erfarenhet av sond, trakeostomi och respirator. Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du har datorvana samt behärskar svenska i tal och skrift. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är flexibel och stresstålig. Du främjar en god arbetsmiljö, finner lösningar i vardagen och du har ett professionellt förhållningssätt. Vidare har du förmåga att självständigt planera arbetet och fatta egna beslut samtidigt som du har förmåga att respektera fattade beslut och utföra arbete på uppdrag av andra.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-09-30

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid / deltid
Antal tjänster 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Referensnummer OMS-2023-146
Kontaktperson Rickard Staf
Enhetschef
044-13 23 29
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2023-09-30