Undersköterskor till hemtjänsten

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Nu söker vi tio engagerade undersköterskor till hemtjänsten i områdena Sommarlyckan, Färlöv/Önnestad och Åhus! Här kan du läsa mer om våra områden.

Hemtjänsten Sommarlyckan utför beviljade insatser hos kunder på Sommarlust, Lyckans höjd och gamla Näsby i Kristianstad. Arbetsgruppen utgår från Allögården. Gruppen består av cirka 26 undersköterskor och vårdbiträden som arbetar enligt schema, både dag, kväll och helg.

Hemtjänsten Färlöv/Önnestad utför beviljade insatser hos kunder i Färlöv, Önnestad och Härlöv. Arbetsgruppen utgår från Öllsjö. Gruppen består av cirka 25 undersköterskor och vårdbiträden som arbetar enligt schema, både dag, kväll och helg.

Hemtjänsten Åhus utför beviljade insatser hos kunder i Åhus. Arbetsgruppen utgår från Åhus. Gruppen består av cirka 25 undersköterskor och vårdbiträden som arbetar enligt schema, både dag, kväll och helg.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2023-10-06.

Arbetsuppgifter

Arbete i hemtjänst innebär omvårdnadsmoment, förflyttning, matrunda, ledsagning, läkemedelshantering med mera. Du kommer att arbeta med omsorg och service i ordinärt boende utifrån kundens behov samt delegerad hemsjukvård. I arbetet ingår även att vara kontaktman. En viktig del i arbetet är att arbeta i team kring kunden för att få en god helhetssyn. Vi arbetar med TimeCare planering, ett schemaverktyg där personal lägger sina scheman. Bilkörning förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är undersköterska. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet från hemtjänst, annan vård och omsorg alternativt annan arbetslivserfarenhet men det är inte nödvändigt.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i ditt arbete behöver du ha dokumentations- och datorvana samt goda kunskaper i svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

För oss är det viktigt att att vi rekryterar rätt person vilket innebär att dina personliga egenskaper är viktiga och väger tungt för tjänsten. Vi vill därför att du har förmåga att arbeta med andra människor, att lyssna, visa empati och respekt. Det är viktigt att du kan ta eget ansvar och följa fattade beslut. Vidare har du ett professionellt bemötande gentemot kunder, närstående och kollegor.

Du kan självständigt planera och strukturera arbetet och hantera förändringar med en positiv attityd. Vi vill att du tycker om flexibiliteten som krävs i hemtjänsten att ingen dag är den andra helt lik. Du värdesätter och bidrar till god arbetsmiljö, upplyftande klimat och strävan efter gemensamma mål.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-10-06

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 10
Tillträde Tillträde för tjänsterna är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Referensnummer OMS-2023-143
Kontaktperson Niklas Lindqvist
enhetschef
044-13 55 70
Facklig företrädare Gilda Munoz, Sommarlyckan
Kommunal
0734-69 85 57
Facklig företrädare Martina Johansson, Önnestad/Färlöv
Kommunal
044-13 42 79
Facklig företrädare Zeynep Ösgur, Önnestad/Färlöv
Kommunal
044-13 42 79
Sista ansökningsdag 2023-10-06