Utredare, arbete och välfärdsförvaltningen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Kristianstads kommun kommer att bedriva ett projekt i samarbete med Länsstyrelsen Skåne som syftar till att ta fram strategier, riktlinjer och metodstöd för kommuner i arbetet med mottagande av nyanlända barn i familj.

Vi söker dig som kommer att vara arbete och välfärdsförvaltningens representant i projektet. Du kommer att samarbeta med olika intressenter både internt och externt. Östra kommunhuset kommer att vara din arbetsplats med goda pendlarmöjligheter. Vi erbjuder förmåner som friskvårdsbidrag och flexavtal.

Är du vår nya kollega? Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Under senare år har barnrättsperspektivet i arbetet med mottagande av nyanlända barn som kommer med sin familj lyfts alltmer. Nyanlända barn i familj utsätts för flera unika riskfaktorer som inte kompenseras med skyddsfaktorer i tillräckligt stor utsträckning. Forskning visar att en förutsättning för att säkerställa viktiga skyddsfaktorer för barnen kan vara att arbeta efter en helhetssyn i mottagandet.

Utredarens ansvar är att i nära samverkan med Länsstyrelsen Skåne och etableringsenheten i Kristianstad kommun kartlägga, dokumentera och sprida resultatet till andra kommuner i länet.

I rollen ansvarar du för att omvärldsbevaka, samla in underlag, genomföra intervjuer med tjänstepersoner och andra nyckelpersoner i mottagandet av barn i familj. Även intervjuer med nyanlända familjer med barn ska genomföras. Vidare kommer du att skriva de strategier, riktlinjer och metodstöd som ska spridas under projekttiden.

Du ingår i etableringsenheten och har därmed nära till kollegor med erfarenheter av mottagande, bosättning och etableringsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmåga att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.

Du har högskoleexamen inom relevant område för tjänsten exempelvis med inriktning mot folkhälsa, beteendevetenskap, samhällsvetenskap, statsvetenskap eller annan examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet av självständigt arbete där insamling av data, sammanställning, dokumentation och presentation av resultat. Kunskap om processen om mottagande av nyanlända till kommun är meriterande.

Givetvis har du goda datorkunskaper och vana att arbeta i Officepaketet. Du kommunicerar väl på svenska både muntligt och skriftligt. Med andra ord har du förmåga att skriva tydligt, klart och välstrukturerat samt har förmågan att anpassa dina texter utifrån den tilltänkta målgruppen. Du har också förmåga och känner dig trygg med att hålla presentationer, föreläsningar och utbildningar men också anpassa dessa efter målgruppens behov och återkoppling.

Som person har du förmåga att noggrant analysera och bedöma olika typer av data för att dra väl genomtänkta slutsatser samt för att skapa fungerande lösningar. För att lyckas i rollen har du lätt för att sätta upp mål, planera, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-09-25

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 1
Tillträde Tjänsten är en SÄVA med start enligt överenskommelse fram till 2024-12-31.
Löneform Månadslön
Referensnummer AOV-2023-51
Kontaktperson Josefin Relogio
Integrationssamordnare
044-13 28 61
Facklig företrädare Anders Rooth
Vision
0728-85 77 89
Facklig företrädare Christian Nilsson
Akademikerförbundet SSR
044-13 54 54
Sista ansökningsdag 2023-09-25