Skolsköterska Väskolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Väskolan är en F-9 skola, i dagsläget med ca 500 elever i grundskolan fördelat på två paralleller. Vi har ett starkt utvecklingsfokus på skolan och strävar efter hög kvalitet i undervisningen och att uppnå trygghet på skolan som ger möjlighet till goda lärmiljöer för alla, elever såsom personal. På skolan bedriver vi ett utvecklingsarbete, där all personal och elever inkluderas för att driva verksamheten framåt.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2023-09-30.

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska har du möjlighet att göra skillnad på individ-, grupp- och organisationsnivå. I skolsköterskans dagliga arbete ingår hälsoundersökningar med hälsosamtal, vaccinationer, hälsoundervisning och öppen mottagning. Du samverkar med övriga professioner inom elevhälsan genom elevhälsoteamets möten.

Som skolsköterska deltar du också i kvalitetssäkring och utveckling på skolan.
Du ingår i skolans elevhälsoteam och samarbetar med pedagoger kring elever och klasser. Vi vill gärna att du har eleven i centrum, du tar initiativ och är lösningsfokuserad. Skolan är en tvåparallelig F-9 skola.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med påbyggnadsutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller öppen hälso- och sjukvård/distriktsköterska alternativt skolsköterska. Vi vill att du är en stark drivkraft i det hälsofrämjande arbetet och har erfarenhet av att arbeta i team.

Det är en fördel om du erfarenhet av arbete som skolsköterska liksom erfarenhet från arbete med barn och ungdomar. God kännedom om det svenska skolsystemet är också meriterande. Givetvis har du god förmåga att använda digital teknik som redskap i ditt dagliga arbete för att söka information, planera, kommunicera, rapportera och det är meriterande om du har erfarenhet av journalsystemet PMO. Det är även bra om du har erfarenhet av arbete med nyanlända elever.

För att lyckas i rollen har du förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Vidare är du en person med god samarbetsförmåga och ansvarskänsla. Att vara noggrann och strukturerad är också egenskaper vi efterfrågar.

När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-09-30

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Referensnummer BUF-2023-345
Kontaktperson Judith Lagerquist
Rektor
044-13 24 17
Facklig företrädare Agneta Roth
Vårdförbundet
0733-135296
Sista ansökningsdag 2023-09-30