Arbetsterapeut till Hemgångstödsteamet

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Vill du vara med och fortsätta utveckla en spännande verksamhet i form av Hemgångsstödsteamet? Vi söker dig som vill ingå i Hemgångsstödsteamet som kännetecknas av ett gott samarbete och ett kontinuerligt utvecklingsarbete med stort fokus på teamets professionalism. Välkommen med din ansökan!

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett omfattande innovativt förändringsarbete. Vi söker dig som vill vara med och fortsätta att utveckla Hemgångsstödsteamet i Kristianstad kommun. Teamet består av biståndshandläggare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt specialistundersköterskor, totalt 29 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vi söker legitimerad arbetsterapeut till Hemgångsstödsteamet.
Teamet ansvarar för patientprocessen (samverkan vid utskrivning), det vill säga planering i samband med sjukhusvistelse, där syftet är att kunder med behov av fortsatt vård- och omsorg ska kunna återgå hem efter sjukhusvistelse.

Teamet ansvarar också för patientprocessen när insatsen Hemgångstöd beviljas, då från planering till utförande under ca 3 veckors tid. Återhämtning, träning och rehabilitering kommer att ske i hemmiljön. Teamet har ett nära samarbete med Region Skåne.

Som Arbetsterapeut ansvarar du för aktivitets- och omgivningsbedömningar, rehabilitering, utprovning och förskrivning av hjälpmedel, ordinationer för aktiviteter, handledning/delegering till omvårdnadspersonal.

Du arbetar i det gemensamma IT-systemet Mina planer där all planering inför samverkan vid utskrivning sker. Du kommer dessutom att delta i samordnad individuell planering (SIP). Fokus i arbetet ligger på det tvärprofessionella teamarbetet för att skapa möjligheter för våra patienter att känna trygghet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och som har god kännedom om regional och kommunal hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom yrket eller annan arbetslivserfarenhet. Tidigare erfarenheter av multiprofessionellt teamarbete och god kännedom om framtidsperspektiv och utveckling inom vård och omsorgsområdet är meriterande.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna behöver du god datorvana och behärska svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du du har erfarenhet av arbete i systemen Life care HSL, My lock och Mina planer. För tjänsten krävs B-körkort för manuell växellåda.

Som person har du god förmåga att samarbeta, kommunicera och främja en god arbetsmiljö. Vi vill att du har god empatisk förmåga. Du kan motivera och entusiasmera din omgivning samt har förmåga att arbeta både självständigt som i team. Vidare har du en helhetssyn, du kan prioritera och planera samtidigt som du snabbt kan ställa om efter verksamhetens behov för dagen. Din förmåga att arbeta i processer och bygga nya arbetssätt för att skapa teamkänsla kommer väl till pass i arbetet liksom din förmåga att samarbeta med olika professioner.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-10-31

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid / deltid
Antal tjänster 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Vi kallar löpande till intervju.
Löneform Månadslön
Referensnummer OMS-2023-124
Kontaktperson Marketa Svitac
Enhetschef
044-13 52 46
Sista ansökningsdag 2023-10-31