Parkarbetare

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Vi inom tekniska förvaltningen/Anläggning ansvarar för att utveckla, underhålla och driftsätta kommunens infrastruktur i form av grönytor i parker och på fastigheter, Vi söker nu en parkarbetare som kan arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter inom grönyteskötsel.

Vi jobbar nära medborgare, fastighetsägare och andra avdelningar inom kommunen, en god samarbetsförmåga både med medborgare och kollegor är ytterst viktigt. Är du vår nya kollega?

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett trevligt arbetslag med varierande arbetsuppgifter såsom gräsklippning, trimning, häckklippning, planteringar, ogräsbekämpning, trädfällning/beskärning och underhåll. Du är en ambassadör för staden och vår verksamhet ute i våra offentliga miljöer. Förutom parkerna och sommarblommorna sköter vi även utemiljöerna på skolor och förskolor.

I arbetet förekommer tunga lyft vilket kräver god fysik. Handledning av personer från olika arbetsmarknads åtgärder kan också förekomma.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du som söker har minst gymnasial trädgårdsutbildning med inriktning grönyteskötsel eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet av yrkesmässigt arbete inom park och trädgårdsskötsel och det meriterande om du också har dokumenterad växtkunskap och erfarenhet av beskärning. Utbildning för motorsåg A+B är meriterande och vi ser gärna att du även har liftutbildning, röjsågskörkort samt Arbete på väg 1 och 2. Har du utökad släpvagnsbehörighet B96 är det en fördel. B-körkort krävs.

Vi vill att du har datorvana och att du behärskar svenska i tal och skrift. Du har förmåga att planera och strukturera ditt arbete och är stresstålig. Du behöver ha social kompetens liksom god samarbetsförmåga och kan arbeta i team såväl som självständigt. Arbetet kräver att du kan hantera kroppsburna redskap/maskiner
samt klara av utomhusarbete året runt.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-09-30

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Referensnummer TEK-2023-14
Kontaktperson Mats Nilsson
Driftledare
044-13 40 97
Facklig företrädare Maria Appelgren
Kommunal
0738-532612
Sista ansökningsdag 2023-09-30