Barnskötare och Barnskötarbiträde, Bemanningsenheten

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Bemanningsenhetens uppdrag är att med kort varsel bokas in när någon i den ordinarie personalen är frånvarande eller man behöver extra personal. Vi hjälper förskolor, fritidshem och skolor med olika typer av uppdrag och anställer därför personer med olika kompetenser.

Som barnskötare alternativt barnskötarbiträde inom bemanningsenheten har du en unik möjlighet att skaffa dig en bred erfarenhet inom yrket. Du arbetar i kommunens skolor för att täcka upp under ordinarie personals frånvaro. Du kommer att ha ett intressant, roligt och omväxlande arbete där du får möjlighet att arbeta tillsammans med erfarna lärare.

Du kommer att bli visstidsanställd Intermittent, vilket innebär att varje enskilt arbetstillfälle är ett nytt anställningsförhållande.

Arbetsuppgifter

Barnskötare
I arbetet som barnskötare använder du läroplanen som bas genom att arbeta med metoder, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du strävar efter att lyfta varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Som barnskötare är du aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten.

Tillsammans med kollegor arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Kontakten och samarbetet med barnens föräldrar samt samarbete med övrig personal är viktig för att alla ska fungera som ett team runt barnen. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen. Som barnskötare i Kristianstads kommun lägger vi stor vikt vid att du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument.


Barnskötarbiträde
I arbetet som barnskötarbiträde deltar du i de aktiviteter som ingår i förskolans verksamhet. Din uppgift som barnskötarbiträde är att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse på förskolan. Det innebär att du med läroplanen som bas arbetar med innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar.

Ordinarie personal har det pedagogiska ansvaret och som barnskötarbiträde bidrar du till att tillsammans med kollegorna på förskolan skapa en trygg, rolig och lärorik dag för barnen i förskolan. Du ska kommunicera med kollegor kring ditt arbete och vårdnadshavare vid lämning och hämtning.

Kvalifikationer

Barnskötare
Du som söker som barnskötare har någon av följande utbildningar:
•Gymnasieexamen från barn- och fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete med 1300 poäng i pedagogiska ämnen och sammanlagt 2250 godkända poäng.
•Vuxenutbildning med kurser inom barn- och fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete med 1300 poäng i pedagogiska ämnen och sammanlagt 1600 godkända poäng.

Det är också ett krav att du har godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk 1 (100p), engelska 5 (100p) och matematik 1 a/b eller c (100p).

Barnskötarbiträde
Du som söker som barnskötarbiträde har någon av följande utbildningar:
•Studiebevis genom minst 1300 poäng godkända betyg från barn- och fritidsprogrammets inriktning pedagogiskt arbete samt godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk 1. Totalt 1400 godkända poäng.

•Vuxenutbildning med kurser inom barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt arbete. Det innebär 900 p i pedagogiska ämnen samt svenska eller svenska som andraspråk 1. Totalt 1000 godkända poäng.

•Gymnasieexamen från nationellt program. Krav är också godkänt betyg i Svenska/Svenska som andraspråk 1 (100p) och 2 (100p). Detta gäller också Barn- och fritidsprogrammet med annan inriktning än Pedagogiskt arbete. Totalt minst 2250 godkända poäng.


Vi vill att du har förmåga att stimulera barnen i deras utveckling. Det är en fördel om du har dokumenterad erfarenhet av arbete i barngrupp inom förskolan eller har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter alternativt har annan arbetslivserfarenhet.

Samarbets- och kommunikationsförmåga är egenskaper vi efterfrågar men också empatisk förmåga. Det är en fördel om du har B-körkort och tillgång till egen bil för att kunna ta dig till våra förskolor runt om i kommunen.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-11-30

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Deltid
Antal tjänster 10
Tillträde Vi anställer löpande.
Löneform Timlön
Referensnummer BUF-2023-293
Kontaktperson Carl-Johan Hilmstrand
Arbetsledare
carl.johan.hilmstrand@kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2023-11-30