Sjuksköterska, hemsjukvården, korttid samt vård- och omsorgsboende

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

- Att få möta patienter i deras eget hem, utgå från den enskilda individen, utföra vård i samråd och skapa förtroende, det beskriver hemsjukvård för mig. Det är ett självständigt arbete, men alltid en kollega att rådfråga ett telefonsamtal bort. Vi arbetar lösningsfokuserat med frihet under ansvar, kort sagt bästa jobbet. Berättar Annika, sjuksköterska inom hemsjukvård.

Till våra nya sjuksköterskor erbjuder vi en bred introduktion och en mentor för en säker och trygg start i rollen som sjuksköterska inom den kommunala verksamheten.

Nu söker vi legitimerade sjuksköterskor till hemsjukvården, korttidsboende samt vård- och omsorgsboende, både för dag- och nattjänstgöring. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Inom Kristianstad kommun har du som sjuksköterska ett helhetsansvar för patienter med olika diagnoser och omvårdnadsbehov. I din roll arbetar du såväl självständigt som i tvärprofessionella team tillsammans med undersköterskor och rehabiliteringspersonal.
Som sjuksköterska hos oss har du, utifrån patienters och verksamhetens behov, möjlighet att självständigt planera för hur din arbetsvecka ska se ut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom kommunal hälso-och sjukvård. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket eftersom kommunikation och dokumentation ingår i ditt arbete. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Dina personliga egenskaper betyder mycket för oss och vi letar efter dig som har en god förmåga att kommunicera, främja en god arbetsmiljö samt att arbeta både självständigt och i team. Du kan skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt och du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. Du ska kunna prioritera och planera och samtidigt ha förmågan att snabbt kunna ställa om efter verksamhetens behov för dagen.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-09-30

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 2
Tillträde Tillträde efter överenskommelse. Vi arbetar med löpande intervjuer.
Löneform Månadslön
Referensnummer OMS-2023-100
Kontaktperson Anette Florin
Enhetschef
044-135808 anette.florin@kristianstad.se
Kontaktperson Frida Lind
Enhetschef
044-13 27 90
Facklig företrädare Vårdförbundet
0771-420 420
Sista ansökningsdag 2023-09-30