Boendeassistent, Riksgymnasiets elevhem

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Riksgymnasiets elevhem söker boendeassistenter till Jeppe/Rubens elevhem i centrala Kristianstad.

Riksgymnasiet är en arbetsplats där du får möjlighet att arbeta med ungdomar med olika funktionsvariationer och på så sätt vara delaktig i deras vuxenblivande under gymnasieåren. Att arbeta som boendeassistent på elevhem är ett intressant och varierade arbete där du arbetar både på elevhemmet och i de miljöer som ungdomarna vill vara i på fritiden.

För närvarande arbetar 23 positiva och kompetenta boendeassistenter på elevhemmet Jeppe/Ruben. Tycker du att tjänsten verkar intressant och skulle vilja ingå i arbetsgruppen är du välkommen med din ansökan om tjänsten hos oss!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta främst med att ge ungdomarna:
• omvårdnad och service
• individuellt stöd
• möjlighet att utveckla och upprätthålla förmågor med hänsyn till funktionsnedsättningen
• stöd i fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet på olika nivåer, individ, grupp och samhällsnivå
• stödja ungdomens självbestämmande och personliga integritet
• bistå ungdomen med egenvård
• vara kontaktperson för ungdom och i denna roll ansvara för att genomförandeplan upprättas och följs upp
• svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer

Kvalifikationer

Vi söker dig med godkänt vård- och omsorgsprogram med inriktning hälso- och sjukvård, psykiatri eller funktionshinder alternativt barn och fritidsprogram med inriktning socialt arbete, eller pedagogiskt arbete, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Du har erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsvariationer. Det är meriterande om du har kunskap om hälsoproblem som är vanligt förekommande vid rörelsehinder och om funktionsnedsättningar och vad dessa kan ge för konsekvenser. Kunskap kring konventionen om barns rättigheter och FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning är också en fördel. Vi ser gärna att du har kunskap om barns och ungdomars fysiska, psykiska och sociala behov i allmänhet. Du är flexibel, har mod till nytänkande, har god samarbetsförmåga men kan också arbeta självständigt. Du uppfyller självklart de formella kvalifikationerna, men vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vi vill att du har erfarenhet av arbete med lågaffektivt bemötande men även erfarenhet och kunskap om social dokumentation. Det är en fördel om du erfarenhet av alternativ och kompletterande kommunikation och intresse för digitala arbetsredskap. Eftersom du kommunikation och dokumentation är en stor del i ditt arbete förutsätter vi att du har datorvana och behärskar svenska i tal och skrift.

Om du blir erbjuden anställning behöver du uppvisa ett utdrag från polisens belastningsregister.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-06-08

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 2
Tillträde Tillträde är enligt överenskommelse. Tjänsterna är uppehållstjänster där dag -kväll och helgarbete ingår.
Löneform Månadslön
Referensnummer OMS-2023-92
Kontaktperson Carolina Hell
Enhetschef
044-13 62 25
Facklig företrädare Anette Björkman
Kommunal
044-13 61 05
Sista ansökningsdag 2023-06-08