Elevassistent Hammars skola

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Hammars skola är en F-3 skola från och med hösten 2023. Vi söker dig som vill arbeta med elever i behov av stöd under skoldagen och på fritidshemmet.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Elevassistenter på Barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstads kommun arbetar med att hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Arbetet sker på uppdrag av ansvarig lärare utifrån aktuell läroplan och syftar till att skapa förutsättningar som möjliggör att elever får ett lärande, tar till sig nya kunskaper och utvecklas till självständiga individer. I arbetet ingår att skapa en trygg miljö och ramar för eleverna så att de kan fokusera på studierna och möjliggöra att eleverna utvecklar relationerna sinsemellan.

Elevassistenten stöttar elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster och på fritids, i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter och har ett mycket nära samarbete och tät kommunikation med lärare och övriga elevassistenter för att tillsammans sträva efter att hitta individuella lösningar så att varje elev kan tillgodogöra sig ny kunskap. Kontakter och samarbete med vårdnadshavare är en del av arbetet och i särskolan ingår kontakter med habilitering. Förståelse för varandras professionella roller är av största vikt.

Arbetet innebär ständig uppmärksamhet, analys och förståelse för situationer i och utanför klassrummet. Exempelvis uppmärksamhet på elevernas prestationer och utveckling för att kunna förmedla detta vidare till ansvarig lärare samt analys och förståelse för instruktioner från ansvarig lärare och utifrån detta bedöma vilket agerande som blir det bästa stödet för eleverna. I arbetet kan det även ingå självständigt pedagogiskt arbete med elever. Arbetet fördelas på både skola och fritidshem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har någon av följande utbildningar;
• gymnasieexamen från Barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik om minst 2250 godkända poäng
• barnskötar/elevassistentutbildning via vuxenutbildning om minst 1300 godkända poäng
• gymnasieexamen från annan gymnasieutbildning med påbyggnadsutbildning på minst ett år med specialpedagogiskt innehåll som elevassistent/personlig assistent från folkhögskola eller YH.

Det är också ett krav att du har godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk 1 och 2 (200p), engelska 5 (100p) och matematik 1 a/b eller c (100p).

Vi vill att du har arbetslivserfarenhet och ser gärna att du har erfarenhet av arbete som elevassistent eller från liknande arbetsuppgifter. Även erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar är meriterande. Arbetet kan vara fysiskt ansträngande med elever med större fysiska funktionsnedsättningar eller med utåtagerande elever vilket innebär att vi gärna ser att du har god fysik.

Vi vill att du har empatisk förmåga liksom samarbets- och kommunikationsförmåga. Det är en fördel om du har förmåga att entusiasmera och motivera de elever du möter liksom är lyhörd för elevens behov och har förståelse för uppdraget som elevassistent. Vi ser gärna att du är ansvarstagande men också lugn och tålmodig som person med god pedagogisk förmåga. Du medverkar aktivt till arbetsplatsens utveckling och är ansvarstagande för egen personlig kompetensutveckling.För att vi ska kunna gå vidare med din ansökan, behöver du bifoga betyg från de utbildningar/kurser du gått. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-06-07

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 3
Tillträde Vi erbjuder 3 tjänster, 2 vikariat och en SÄVA med tillträde 23-08-10 och varaktighet till och med 23-12-22.
Löneform Månadslön
Referensnummer BUF-2023-253
Kontaktperson Håkan Frostebring
Rektor
044-13 46 08
Facklig företrädare Johanna Wagner
Kommunal
johanna.wagner@utb.kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2023-06-07