Kurator till Önnestad skola

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Önnestad skola är en F-9 skola i Önnestad ca en mil väster om Kristianstad med ca 380 elever. Hos oss får du ett spännande och viktigt uppdrag tillsammans med kompetenta kollegor! Vi är en skola med stark framtidstro och stort engagemang för våra elever.

Vi är stolta över våra barn och ungdomar och vi arbetar kontinuerligt för arbetsro, motivation och goda kunskapsresultat. Trygghet och studiero är viktiga faktorer för barnens inlärning och vi lägger stor vikt vid ledarskapet i klassrummet. Det kollegiala lärandet ser vi som en självklarhet på skolan, det finns ett starkt pedagogiskt intresse och en vilja att tillsammans ta sig an de utmaningar som dyker upp.

På skolan finns engagerad personal med ett positivt och inkluderande förhållningssätt som vill ge eleverna en bra skola. Pedagogernas erfarenhet och kompetens tas tillvara för att nå en helhetssyn och hög kvalité. Vi arbetar för att nå höga resultat och söker medarbetare som kan bidra till detta. Vi lägger stor vikt vid att eleverna har kunskap om vilka förmågor som bedöms i varje ämne och hur eleven kan arbeta mot dessa. Skolan är i en spännande utvecklingsfas och vi arbetar mycket med elevers förmåga att ta ansvar för att nå en högre måluppfyllelse.

På Önnestad skola F-9 finns gedigen kompetens med hög behörighet i lärarlagen, goda relationer mellan såväl elever, hemmen som personal. Önnestad skola erbjuder dig en arbetsplats med god stämning där det är hjälpsamt, högt i tak och en god stämning. Den familjära känslan som en mindre skola kan erbjuda hittar du här!

Skolan leds av två rektorer fördelat på F-6 och fritids samt åk 7-9. Vi har förstelärare och nyckelperson fritids som leder skolans utvecklingsarbete och arbetslag. Elevhälsoteamet arbetar aktivt för hela F-9 och på 7-9 har vi även ett socialt team till stöd för eleverna. Vi vill vara en trygg skola med ett stort hjärta.

Arbetsuppgifter

Som kurator hos oss arbetar du med rådgivning och stödsamtal. Att hålla informationer och göra utredningar ingår också i rollen. Du kommer att ha ett nära samarbete med rektorer, skolsköterskor och resursteam samt andra myndigheter. Vi prioriterar förebyggande arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Har du dokumenterad erfarenhet av arbete som kurator är det meriterande liksom alternativt erfarenhet som socialsekreterare inom socialtjänsten. Det är en fördel om du har ART och DISA utbildning.

För att lyckas i rollen är du en person med ansvarskänsla och samarbetsförmåga som också har förmåga att arbeta självständigt.


För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-06-07

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 1
Tillträde Tillträde 2023-08-08
Löneform Månadslön
Referensnummer BUF-2023-244
Kontaktperson Terese Gustafsson
Rektor
044-13 41 17
Facklig företrädare Ola Cedergren
Sveriges Lärare
044-13 44 29 ola.cedergren@utb.kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2023-06-07