Kommunikatör med webbinriktning till omsorgsförvaltningen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Nu söker vi en kommunikatör med webbinriktning. Vi är i startgroparna med att satsa på innovation och hållbarhet, två områden som kommer skapa många intressanta uppdrag framöver. Är du den vi letar efter? Vi ser fram emot din ansökan!

Hos oss blir du en del av en grupp som präglas av ett prestigelöst och hjälpsamt arbetsklimat där vi avsätter tid för kompetensutveckling och omvärldsbevakning. Din hälsa och balans mellan arbete och fritid är viktig för oss. Som en del i detta erbjuder vi friskvårdsbidrag och möjlighet till att växla semesterdagsersättning till extra fridagar.

När du jobbar hos oss bidrar du till nytta för invånarna i Kristianstads kommun och är en viktig kugge i att skapa en vård och omsorg i framkant.

Arbetsuppgifter

Ditt huvudansvar blir att driva och utveckla förvaltningens delar av intranätet och externwebben. Du arbetar bland annat med att identifiera förbättringsbehov och driva förändring kopplat till nyttan för våra olika målgrupper. Du arbetar också med att utbilda och ge stöd till förvaltningens övriga webbredaktörer och de som startar kanaler i sociala medier. Ett av dina första uppdrag blir att slutföra den flytt till nytt CMS, Sitevision, som ska ske under hösten.

Du är förvaltningens samordnare i utvecklingen av e-tjänster där IT-avdelningen är en viktig partner. Arbete med digitala skärmar i våra verksamheter är också en del av dina arbetsuppgifter.

Du och din blivande kollega skapar båda nyheter och gör inlägg i sociala medier. Ni ger också konsultativt stöd till chefer och medarbetare i kommunikationsfrågor och hjälper till med kommunikationsplanering. Ni arbetar båda även med grafiska uppdrag som kommer in, till exempel produktion av annonser och broschyrer. Viss fördelning av arbetsuppgifter er emellan kommer att planeras utefter verksamhetens behov.

Östra kommunhuset blir din arbetsplats med goda bussförbindelser till Kristianstad central.

Kvalifikationer

Vi söker dig med säker språkkänsla och sinne för färg och form, vilket innebär att du har dokumenterad vana av att formulera, förenkla och sammanfatta budskap och texter. Egenskaper som kreativ, noggrann och prestigelös formar din personlighet. Vi ser gärna att du är nyfiken och har ett intresse för utveckling. Du trivs med samarbeten samtidigt som du självständigt driver och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Din goda pedagogiska förmåga kommer väl till pass för att stödja dina medarbetare med kommunikation ut till våra medborgare eller kollegor.

Du har relevant högskoleexamen inom kommunikation eller marknadsföring alternativt har annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet av likvärdigt arbete. God IT-vana krävs vilket innebär att du har vana av arbete med Officepaketet samt erfarenhet av att arbeta med webbpubliceringsverktyg. Vi vill också att du har dokumenterade kunskaper i Adobe Indesign och Adobe Photoshop. Kunskaper inom grafisk produktion, goda kunskaper om produktion av innehåll för webb och sociala medier krävs också för tjänsten.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-06-07

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är snarast enligt överenskommelse. Vi kommer intervjua löpande under ansökingstiden.
Löneform Månadslön
Referensnummer OMS-2023-91
Kontaktperson Ingrid Magnusson
Planeringschef
044-13 68 76
Facklig företrädare Veronica Johansson
Vision
044-13 62 82
Sista ansökningsdag 2023-06-07