Socialsekreterare till socialjouren

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Vill du ha ett flexibelt och ansvarsfullt arbete, innehållande många utmaningar? Vill du vara en del av nordöstra Skånes Sociala Jour?

Arbete och välfärdsförvaltningen i Kristianstad ansvarar för Social Jour i kommunerna Kristianstad, Bromölla, Osby, Hörby, Hässleholm samt Östra Göinge och kommer under hösten 2023 att ytterligare ansvara för tre kommuner.

Är du vår nya kollega?

Arbetsuppgifter

Den sociala jouren är ett team bestående av fem medarbetare, varav en teamledare. Sociala jouren hanterar inledningsvis de ärenden av akut karaktär som aktiveras på icke-kontorstid.

Arbetstiden är schemalagd till fram för allt kväll och till viss del dag med tjänstgöring i genomsnitt varannan vardag och med beredskap 5 av 12 helger. Beredskap ingår i tjänsten. Under icke beredskapstid hanterar gruppen en stor bredd av arbetsuppgifter inom socialtjänstens ansvarsområde. Tjänsten är på 80%.

Kvalifikationer

Vi vill att du har socionomexamen och bred erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten med barn och unga. Det är en fördel om du har arbetat med flera av socialtjänstens områden.

Givetvis hanterar du digitala IT-verktyg som en naturlig del i ditt arbete och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift då kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. Du som söker till oss har B-körkort för manuell växellåda för att enkelt ta dig runt i våra kommuner vid behov. Som person har du förmåga att arbeta självständigt med eget ansvar för arbetsuppgifterna och att samarbeta med andra. Du är flexibel och har lösningar i fokus.

När sökande erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Socialtjänstlagen.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-06-11

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Deltid
Antal tjänster 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är 2023-09-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Referensnummer AOV-2023-36
Kontaktperson Mats Viking
Enhetschef
044-134944
Facklig företrädare Jennie Salmén
Akademikerförbundet SSR
0738-53 21 58
Facklig företrädare Annika Wikström
Vision
0734-69 82 95
Sista ansökningsdag 2023-06-11