Resurschef, omsorgsförvaltningen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett innovativt förändringsarbete och har en funktionsindelad organisation för att få full kraft i kvalitetsarbetet. Vi söker dig som vill satsa din kompetens, erfarenhet, lust och energi för att, tillsammans med oss, skapa framtidens vård och omsorg. Efter mångårigt ledarskap är du nu redo för nästa steg i karriären och vill ingå en ledarroll som bland annat innebär kunskapsöverföring, mentorskap och kollegialt chefsstöd.

Vi erbjuder våra ledare varierande interna utbildningspaket och nätverksträffar som syftar till att uppnå arbetsglädje och livslångt lärande. Organisationen välkomnar och stöttar kreativa och innovativa ledare. Centrala HR-, Ekonomi-, IT- och bemanningsfunktionen utgör ett stöd till dig som chef i det dagliga arbetet. I befattningen ingår personal- och budgetansvar.

Arbetsuppgifter

Under verksamhetschefens ledning är ditt uppdrag att vid vakanser, vid längre sjukdom och/eller annan längre ledighet, gå in och leda enheter. I din tjänst kan det bli aktuellt att såväl starta upp nya enheter som avveckla enheter då vi ser att detta arbete kräver gedigen ledarerfarenhet. För de enheter som du ansvarar för har du chefsansvar för verksamhet, kvalitet, personal, ekonomi samt arbetsmiljö.

I din roll agerar du mentor och chefsstöd till andra chefskollegor som av olika anledningar behöver stöd. Din gedigna erfarenhet som chef gör det även möjligt att kontinuerligt arbeta med kunskapsöverföring, omvärldsbevakning samt utvecklingsfrågor inom hela verksamhetsområdet.

Du ingår i ledningsgruppen för vård- och omsorgsboende, bestående av två verksamhetsområden som leds av vardera en verksamhetschef. Tillsammans med verksamhetschef och kollegor hittar du nya vägar och arbetssätt för att utveckla såväl verksamhetens innehåll som medarbetares arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan högskole-/universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi vill även att du har ledarskapsutbildning och utbildning i förändringsledarskap.

För att vara aktuell för tjänsten har du gedigen erfarenhet av att arbeta som chef, gärna inom vård och omsorg och/eller funktionsstöd. Du har erfarenhet av att driva kvalitets- och förändringsarbete samt goda kunskaper i gällande lagstiftning. Vidare krävs att du har erfarenhet av budgetansvar, arbetsmiljöansvar samt analys och uppföljning i syfte att styra och leda arbetet. Har du erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd verksamhet är det meriterande. I rollen krävs kommunikation och dokumentation vilket gör att vi förutsätter att du har god kommunikationsförmåga i svenska språket i tal och skrift samt god datorvana. För tjänsten krävs även B-körkort för manuell växellåda.

Som person är du prestigelös och i ditt ledarskap skapar du med lätthet tillitsfulla relationer genom att lyssna, stödja samt uppmuntra till delaktighet och kreativitet. Genom din tydlighet som chef skapar du förutsättningar för arbetsglädje på arbetsplatsen. Du är resultatinriktad och har förmåga och mod att prioritera och fatta beslut. Ditt ledarskap vilar tryggt i att behålla lugnet i situationer där det förväntas resultat från många olika håll. Som chef har du genom åren fått insikt att förnyelse och utveckling är en del av din vardag. Vidare är stabilitet och hållbarhet ord som symboliserar ditt ledarskap. Du är ett gott föredöme som ledare!

Intervjuer äger rum 13/6, 14/6 samt 15/6.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-06-07

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Referensnummer OMS-2023-89
Kontaktperson Ulrika Olsson
Verksamhetschef
044-13 58 80
Kontaktperson Nadja Lindvall
Verksamhetschef
044-13 23 01
Facklig företrädare Anders Rooth
Vision
044-13 59 72
Facklig företrädare Maria Nordström
Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2023-06-07