Familjebehandlare

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Prisma ligger i framkant med att möta varje individs och familjs unika behov utifrån en evidensbaserad praktik. Prisma är en arbetsplats med mycket erfarenhet och kunskap. Vi har tillsammans skapat en tydlig enhet med givna ramar. Dessa ramar skapar frihet och möjlighet att som familjebehandlare utvecklas i sitt behandlingsarbete. Du kommer att vara delaktig i att ständigt utveckla nya metoder och arbetssätt i vår verksamhet i syfte att nå uppsatta mål.
Vi är ett glatt gäng som är måna om varandra och tar ett stort gemensamt ansvar för vår arbetsmiljö.

Är du vår nya kollega? Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som familjebehandlare arbetar du med psykosocialt förändringsarbete tillsammans med barn, ungdomar, deras familjer och med andra för familjen viktiga personer. Arbetet utförs genom kvalificerade familjesamtal i olika konstellationer.

Målet med familjebehandling är att stärka föräldraförmågan och/eller samspelsförmågan, lösa relations-, känslomässiga och beteendemässiga problem i hela eller delar av familjen. Detta sker i Prismas lokaler, i familjernas hem eller annan plats.
Vårt arbete utgår alltid ifrån ett systemiskt perspektiv vilket innebär att vi arbetar med hela nätverket och i ett nära samarbete med våra kollegor på myndighetsenheten som beviljar insatsen för barnet och eller ungdomen.

Vårt arbete utgår alltid ifrån ett systemiskt perspektiv vilket innebär att vi arbetar med relation i hela nätverket. Familjerna får hjälp med att använda sina egna kompetenser och förmågor för att klara sitt livspussel. Arbetet sker i ett nära samarbete med våra kollegor på myndighetsenheten som beviljar insatsen för barnet och eller ungdomen. Kollegerna på myndighetsenheten formulerar ett uppdrag för familjen. Som familjebehandlare förvaltar du detta uppdrag tillsammans med familjen och skapar mål som familjen är delaktig i. Oavsett vilken teknik eller metod du utgår ifrån så är det relation & kommunikation i huvudsak som vi förstärker i familjeinterventionerna.

Du arbetar mestadels ensam med familjerna men har tillgång till nära handledning utav teamledare och stöd från kolleger.

Utifrån specifika ärende kan oregelbunden arbetstid på kväll och helg förekomma.

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen eller annan universitet/högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant. Vidare krävs några års erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete med barn, föräldrar och familjer. Meriterande är om du har någon vidareutbildning inom området.

Prismas arbete kräver att du är duktig på att inom givna ramar använda egna resurser för bästa resultat. Dokumentation och kommunikation är en stor del av arbetet, därför krävs det att du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift. Du som söker till oss har B-körkort för att enkelt ta dig runt i vår kommun.

Rollen som familjebehandlare kräver att du har förmågan att arbeta med andra människor. Du lyssnar, visar empati och respekt, vidare är du prestigelös och kan både uppmärksamma och belöna andras bidrag.

När sökande erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Socialtjänstlagen.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-06-26

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 2
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Vi kommer löpande kalla till intervju.
Löneform Månadslön
Referensnummer AOV-2023-35
Kontaktperson Åsa Olsson
Enhetschef
044-13 22 50
Facklig företrädare Lavdim Rushiti
Vision
0768-82 74 51
Facklig företrädare Johanna Björklund
Akademikerförbundet SSR
044-13 23 95
Sista ansökningsdag 2023-06-26