Bibliotekarie till Fjälkestads skola och Lingenässkolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Tjänsten omfattar tjänstgöring på Fjälkestads skola cirka 30% och resterande 70% på Lingenässkolan.

Fjälkestads skola är en skola för elever i årskurs 4-6. I dagsläget har vi ca 90 elever. Vi har åldershomogena klasser. Skolan präglas av ett formativt undervisningssätt där eleverna blir medvetna om sitt eget lärande, kan utveckla sitt lärande samt utvärdera sitt lärande. Vi värnar om ett gott klassrumsklimat för att ge förutsättningar för eleverna att lyckas. Fjälkestads skola är en mindre skola och det gör att "alla känner alla", vilket skapar trygghet.

Lingenässkolan är en F-6 skola som inrymmer såväl grundsärskola som grundskola och fritidsverksamhet. Den är belägen ute på det vackra Lingenäset med naturen som närmsta granne.

Kärnan i vår pedagogiska helhetside: "Här får jag vara den jag är och bli den jag vill bli" ska genomsyra all verksamhet på skolan. Genom skolans betoning på ett gott bemötande och ett inkluderande perspektiv samt att undervisningen vilar på ett formativt förhållningssätt och ett språkutvecklande arbetssätt tror vi att vi skapar en trygg skola med elever som utvecklas mot sina mål.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som skolbibliotekarie hos oss arbetar du tematiskt och med lässtimulering i form av bokprat och läsprojekt. Du genomför handledning och utbildning i informationssökning och mediabevakning. Du ansvarar också för inköp av litteratur. Tillsammans med lärare integrerar du skolbiblioteket som ett viktigt redskap i undervisningen och deltar i skolans pedagogiska arbetssätt. I kommunen finns ett väl fungerande samarbete med övriga skolbibliotekarier, skolbibliotekscentral och folkbibliotek.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap och som har ett engagerat intresse för barn, ungdomar och deras litteratur. Givetvis har du förmåga att kunna planera och leda boksamtal och källkritik för elever i åk 1-6. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som skolbibliotekarie eller har annan erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i åldern 6-12 år.

Som skolbibliotekarie behöver du dessutom ha goda IT-kunskaper och det är en fördel om du har kunskaper om hemsidesproduktion. Du har intresse för pedagogiskt arbete och att samarbeta med pedagoger med detta utifrån din kompetens och även utveckla vår biblioteksplan i samråd med elever och annan personal. Vi ser gärna att du är en person med god samarbetsförmåga och är initiativrik, flexibel men också utvecklingsinriktad och förändringsbenägen.


För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-06-15

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 1
Tillträde Tillträde 2023-08-08 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Referensnummer BUF-2023-239
Kontaktperson Marie Ohlander
Rektor
0733-13 43 38
Kontaktperson Maria Jönsson
rektor
0733-134283
044-134283 maria.jonsson2@kristianstad.se
Facklig företrädare Gunnel Pettersson
DIK
044-13 56 60
Sista ansökningsdag 2023-06-15