Musikskolechef

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning.

Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Skolområde Gymnasieskola/Vuxenutbildning omfattar kommunal gymnasieutbildning samt musikskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola i Kristianstads kommun.

Musikskolan har omkring 700 elever där de flesta har möjlighet att ingå i såväl enskild lektionsundervisning som i ensembleundervisning. Det finns över 20 olika instrument att spela och åldersspannet i undervisningen sträcker sig från 4 till 25 år. Tillsammans med Kulturhuset Barbacka ges ett komplett kulturutbud för barn och ungdomar i Kristianstads kommun där Musikskolan står för musik, sång och musikal.

Som musikskolechef ansvarar du för verksamhetens undervisning och utveckling samt även för arbetsmiljö, ekonomi och personal. Skolområdesövergripande ansvarsområden kan tillkomma. Dina främsta arbetsuppgifter är att styra och leda verksamheten utifrån nationella och lokala styrdokument. Tillsammans med skolchef, rektorer och administrativ chef tar du ett helhetsansvar för skolområdets verksamhet och utveckling. Du ingår i skolområdets ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter

Som musikskolechef hos oss leder du verksamheten utifrån nationella och lokala styrdokument genom att omsätta dessa till lokala mål och verksamhetens förutsättningar. Du planerar, utvecklar och leder det pedagogiska arbetet genom ett systematiskt kvalitetsarbete och du kommer att ha personalansvar för ca 30 medarbetare. Samverkan med vårdnadshavare och med aktörer utanför skolan ingår som en naturlig del i ditt arbete.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska jobba med helhetssyn vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun. Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmåga att engagera, stimulera och stärka medarbetare till goda prestationer och resultat som också har förmåga att skapa goda relationer som karakteriseras av professionalitet. För att lyckas i rollen behöver du kunna ge feedback och skapa kvalitativ kommunikation. Givetvis kan du sätta mål och nå resultat men har också en analytisk förmåga med långsiktigt- och helhetsperspektiv.

Du som söker har kandidatexamen om minst 180hp/120p från universitet eller högskola. Det är meriterande om du har en konstnärligt inriktad examen från högskola eller universitet, gärna inom musik samt ledarutvecklingsprogram för chefer eller blivande chefer.

Vi vill gärna att du har dokumenterad arbetslivserfarenhet från pedagogisk verksamhet samt kunskaper om och erfarenhet av den kommunala musikskolan. Väl vitsordad chefserfarenhet är meriterande liksom erfarenhet av arbetsmiljöarbete och samverkan med fackliga organisationer. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av hantering och ansökningar om utvecklingsbidrag för kulturskolor. Självklart använder du dig av digitala verktyg som redskap för att söka information, planera, kommunicera, presentera, dokumentera och rapportera. Har du arbetat i en politiskt styrd organisation är det meriterande liksom erfarenhet av samverkan med verksamheter inom skolväsendet.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-06-11

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Referensnummer BUF-2023-237
Kontaktperson Mattias Olsson
Skolchef
0738-53 25 90 mattias.o.olsson@kristianstad.se
Facklig företrädare David Hahne
Sveriges lärare
0738-53 28 53
Facklig företrädare Monica Johannesson
Sveriges Lärare
0738-53 28 48
Sista ansökningsdag 2023-06-11