Biblioteksassistent/bokbusschafför

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Har du ett brett intresse för litteratur och medier i olika former och genrer? Är du serviceinriktad, har kört tunga fordon och trivs i en roll som innebär många kontakter med människor? Då kan du vara den vi söker.

Biblioteken i Kristianstad är öppna demokratiska mötesplatser. Våra uppdrag är bland annat att ge tillgång till oberoende information, minska den digitala klyftan och stimulera till läslust och språkutveckling med särskilt fokus på barn och unga.

Vi söker dig som brinner för att våra bibliotek ska fungera som platser för att skapa förutsättningar för demokrati, bildning, kulturella upplevelser och möten. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Kristianstad bokbuss är ett modernt och mobilt bibliotek byggt på ett lastbilschassi som besöker ett 70-tal hållplatser i Skånes till ytans största kommun. I uppdraget ingår besök till förskolor, skolor, mindre orter och en kriminalvårdsanstalt. Bokbussen har en viktig roll i att nå ut med biblioteksservice på landsbygden och just nu är vi i en spännande process med nytänkande och utveckling av verksamheten.

Som bokbusschaufför/biblioteksassistent kommer du huvudsakligen att tjänstgöra på bokbussen, som alltid är bemannad med två personer. Dina arbetsuppgifter är mycket varierande där god service till kommunens invånare står i fokus. Det handlar om att ge service och låntagarvägledning till besökare, hantera reservationer och beställningar, bokuppsättning samt körning och skötsel av bussen.

Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten samt medverkan vid tillfälliga publika aktiviteter. Utöver arbetet på bokbussen ingår även viss tjänstgöring på stadsbiblioteket.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har godkänd gymnasieutbildning samt C-körkort och yrkeskompetensbevis. Du har goda IT-kunskaper (kan hantera Officepaketet) och har lätt för att lära dig olika system och program. Vi ser det som meriterande om du har arbetat i olika system som till exempel Quria. Då kommunikation är en stor del i ditt arbete kan du kommunicera väl på svenska i tal och skrift och det är meriterande om du även kan kommunicera på engelska.

För att lyckas i rollen har du förmåga att samarbeta med andra människor, vilket innebär att du är prestigelös, kan lyssna, visa empati och respekt. Du behöver även ha förmåga att skapa och behålla goda relationer. Du är lyhörd för biblioteksbesökarnas behov och kan anpassa servicenivån på ett pedagogiskt sätt. Vi ser gärna att du har förmågan att ta initiativ, vara kreativ och hitta nya infallsvinklar och lösningar på problem.

När du blir erbjuden anställning ska ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas före anställning enligt bestämmelser i lagen (2013:852) om registerkontroll för arbete som innebär direkt och regelbunden kontakt med barn.

Övrigt

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens satsningar vad gäller bland annat bibliotek, bad- och idrottsanläggningar, Kristianstads teater, Kulturhuset Barbacka, Kulturkvarteret, fritidsgårdar och föreningsbidrag. Vi arbetar över ett brett fält och är för närvarande cirka 100 medarbetare inom verksamheterna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-06-06

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Referensnummer KOF-2023-11
Kontaktperson Pernilla Tomasson
Biträdande bibliotekschef
044-13 67 17
Kontaktperson Magdalena Jeppson
Bibliotekschef
044-13 67 35
Facklig företrädare Stefan Sjölund
DIK
044-13 67 73
Facklig företrädare Marita Johansson
Vision
044-13 67 68
Sista ansökningsdag 2023-06-06