Socialsekreterare till barn och unga

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi på barn och ungdomsverksamheten har genomfört en omorganisering av de utredande enheterna i syfte att ge medarbetare bättre stöd och arbetsledning i det emellanåt svåra arbetat att utreda kring barn och unga som misstänks fara illa. I den nya organisationen som trädde i kraft i början av april har de utredande teamen blivit fler, med färre medarbetare i varje team, vilket ger en större möjlighet till ett nära ledarskap från teamledaren. För att ge våra medborgare bästa tänkbara stöd och hjälp har vi valt att inrikta en enhet mot ungdomar, medan de två övriga utredningsenheterna fokuserar på de yngre barnen.

Vi i utredningsenhet 3 har fokus på de yngre barnens trygghet och säkerhet och då vi har en medarbetare som har beslutat sig för att studera och då vi har ytterligare en vakant tjänst söker vi nu två nya socialsekreterare till denna enhet. Utredningsenhet 3 består av två team där det i varje team ingår en teamledare och 6-7 socialsekreterare. Då vår enhet tillträdde i början av april är vi ännu i en "lära känna fas" där vi nyfiket utforskar varandra för att hitta de resurser som vi alla kan bidra med i vårt spännande arbete.

I vår enhet erbjuder vi, förutom roliga och trevliga kollegor och ett stimulerande arbete, en barn och ungdomsverksamhet som hela tiden strävar efter kunskapsutveckling och ökad kvalitet. Detta hela tiden med fokus på att göra skillnad för kommunens barn, ungdomar och föräldrar!

Så är du en socionom som söker nya utmaningar? Brinner du för lösningsorienterat förändringsarbete och gillar utvecklingsfrågor? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Vi på barn och ungdomsverksamheten i Kristianstad har gjort en satsning i form av en omorganisering av de utredande enheterna i syfte att ge medarbetare bättre stöd och arbetsledning i det emellanåt svåra arbetet att utreda kring barn och unga som misstänks fara illa.

I den nya organisationen som trädde i kraft i början av april har de utredande teamen blivit fler, med färre medarbetare i varje team, vilket ger en större möjlighet till ett nära ledarskap från teamledaren. För att ge våra medborgare bästa tänkbara stöd och hjälp har vi valt att inrikta en enhet mot ungdomar, medan de två övriga utredningsenheterna fokuserar på de yngre barnen.

Dina arbetsuppgifter som socialsekreterare hos oss består huvudsakligen av handläggning och dokumentation enligt Socialtjänstlagen och LVU där du ansvarar för utredningsarbetet samt för att följa upp beviljade insatser. Du har kontakt med barnen/de unga, deras vårdnadshavare och sociala nätverk.

Du gör individuella bedömningar, samverkar internt och externt, och jobbar tillsammans med ledning och kollegor för att utveckla verksamheten på olika sätt. Du ansvarar, utifrån delegation, för rättssäker handläggning och beslut i enskilda ärenden samt att upprättade rutiner följs. Vårt förhållningssätt är medborgarens behov i fokus.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i dig själv, strukturerad, flexibel, kreativ och modig. Samarbete är en självklarhet för dig, både internt och externt. Du vågar se, ta ansvar och kan hantera svåra akuta situationer. Vidare behöver du kunna arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor och samarbetspartners.

Du har socionomexamen och det är meriterande med utbildning i BBiC och i Signs of safety. Har du erfarenhet av myndighetsutövning, gärna inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård är det meriterande. Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i arbetet behöver du datorvana och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

När sökande erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Socialtjänstlagen.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-06-06

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 2
Tillträde Tillträde för tjänsterna enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.
Löneform Månadslön
Referensnummer AOV-2023-32
Kontaktperson Veronica Svensson
Enhetschef
044-13 57 58
Facklig företrädare Lavdim Rushiti
Vision
0768-82 74 51
Facklig företrädare Johanna Björklund
Akademikerförbundet SSR
044-13 23 95
Sista ansökningsdag 2023-06-06