Trafikingenjör

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och arbeta med trafikmiljön i Kristianstad? Vi erbjuder ett intressant arbete där du tillsammans med övriga trafikingenjörer och trafikadministratörer medverkar till att skapa en funktionell, tillgänglig och trygg trafikmiljö och bidrar därmed till samhällsnyttan. På specialistenheten arbetar tio personer med trafikplanering, cykel- och fotgängarfrågor, tillgänglighetsfrågor men även myndighetsutövning och parkeringsövervakning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör hos oss arbetar du för att göra våra gångvägar, cykelvägar, gator och parkeringsytor ändamålsenliga, säkra och tillgängliga. Med goda trafiklösningar förenklar du vardagen för kommunens invånare och utvecklar framtidens Kristianstad med hållbarhet i fokus. Du utför mindre trafikutredningar och deltar med din trafikkompetens i våra infrastrukturprojekt och ger förslag för bättre trafiklösningar ur ett trafiksäkerhets- och tillgänglighetsperspektiv. I arbetet ingår även att granska trafikanordningsplaner, upprättande av lokala trafikföreskrifter, hantera dispensansökningar och yttrande av polistillståndsansökningar.

Kommunen värdesätter en god medborgardialog och du möter och svarar medborgarna i olika frågeställningar. Även dialogen med näringslivet och verksamhetsutövare är en viktig del i arbetet.

Som trafikingenjör samarbetar du med övriga trafikingenjörer, administratörer, parkeringsvakter, landskapsingenjörer och driftledare. Du är även med i projektgrupper och har ett nära samarbete med projektledare, projektörer och arbetsledare.

Kvalifikationer


Vi söker dig som brinner för att utforma en fungerande infrastruktur i Kristianstads kommun. Du ska ha en god förmåga att se hur olika lösningar kan fungera i ett större perspektiv och har goda baskunskaper i trafik- och parkeringsreglering. Som person tar du initiativ, tycker om att samarbeta och är ansvarsfull. Du ska kunna anpassa dina arbetsuppgifter efter nya omständigheter och strukturera och organisera ditt arbete. Ditt driv och nyfikenhet hjälper dig att utvecklas i rollen.

Då kommunikation och dokumentation är en stor del av ditt arbete har du förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift såväl som på ett pedagogiskt sätt. Givetvis hanterar du digitala verktyg som en naturlig del i ditt arbete. Du som söker till oss har B-körkort för manuell växellåda för att enkelt kunna ta dig runt i kommunen vid behov.

Du behöver samarbeta med många olika kompetensområden och därför behövs hög samarbetsförmåga, servicefokus och god kommunikationsförmåga.

Du som söker har eftergymnasial utbildning med inriktning trafik, infrastruktur, väg och vatten eller samhällsplanering alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet som trafikingenjör eller liknande. Det är meriterande om du har erfarenhet av att utfärda trafikföreskrifter och hantering av trafikanordningsplaner.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-04-10

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2023-8
Kontaktperson Ulrika Åkesson
Enhetschef
044-13 26 40
Facklig företrädare Sara Carlsson
Saco
044-13 21 93
Facklig företrädare Camilla Johnsson
Vision
044-13 26 28
Sista ansökningsdag 2023-04-10