Verksamhetschef inom funktionsstöd

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vill du lyfta tillsammans med oss?

Omsorgsförvaltningen söker verksamhetschef till funktionsstöd verksamhetsområde som innefattar socialpsykiatri, barn- och ungdom verksamhet, daglig verksamhet samt riksgymnasiets internatboende.

Verksamhetsområdet är ett av sex verksamhetsområden i omsorgsförvaltningen. Förvaltningen befinner sig i ett innovativt förändringsarbete och har sedan några år tillbaka en funktionsindelad organisation detta för att få full kraft i kvalitetsarbetet. Inom funktionsstöd finns två verksamhetsområden, det är till ett av dessa vi nu söker en ny kollega. Vi söker dig som vill du vara med oss på den framtida resan!

Kristianstads Kommuns vision Vi lyfter tillsammans utgör grund i vårt arbete och medutgångspunkt i värdegrunden: delaktighet, arbetsglädje, öppenhet och medborgarvärde leder vi mot den.

Vårt ledarskap är autentiskt och motiverande. Vi arbetar med utvecklande ledarskap som modell.

Ditt verksamhetsområde har en årsbudget på omkring 291 miljoner kronor och ca 19 anställda. Verksamheten omfattar Socialpsykiatri, Barn- och ungdomsverksamhet inkl. internatboende för riksgymnasiet samt Daglig verksamhet allt inom SoL och LSS.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef har du ett strategiskt övergripande ansvar för verksamheten i vårt pågående utvecklingsarbete. Du har personal- och arbetsmiljöansvar för cirka 16 enhetschefer samt 3 administrativa funktioner.

Du tar aktiv del i ledningsarbetet för hela förvaltningen så att verksamhetens medarbetare har förutsättningar att förverkliga målen i organisationen. Samverkan såväl med interna som externa parter är en viktig del av arbetet. Tillsammans med kollegor i förvaltningsledningen och särskilt tillsammans med den kollega som ansvarar för det andra verksamhetsområdet inom Funktionsstöd.

Förvaltningsledningen formulerar strategiska långsiktiga mål som gör att omsorgsförvaltningen ligger i framkant när det gäller utveckling och därmed även gör förvaltningen till en attraktiv arbetsgivare.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska jobba med helhetssyn, vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun.

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag.

Kvalifikationer

Du som söker har adekvat akademisk examen samt ledarskapsutbildning. Vi vill att du har väldokumenterad chefserfarenhet med verksamhets-, ekonomi- och personal-/arbetsmiljöansvar. Erfarenhet av arbete i ledande befattning i politiskt styrd organisation är ett krav. Vi vill även att du har erfarenhet av att organisera och leda förändringsprocesser utifrån verksamhetsövergripande mål. Men även att du har förmåga att se och förstå förhållandet mellan helheten och delarna samt förstå och skapa förutsättningar för verksamhetsutveckling.

Erfarenhet av arbete med förändringsledning är meriterande liksom erfarenhet att leda chefer som chef. Vi ser gärna att du har verksamhetskännedom från socialpsykiatri och/eller barn- och ungdomsverksamhet.

Eftersom kommunikation ingår i din roll har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Givetvis har du datorvana och hanterar digitala verktyg i ditt dagliga arbete. Du som söker till oss har B-körkort för att enkelt ta dig runt i vår kommun vid behov.

Utifrån ett utvecklande ledarskap söker vi en ledare med förmåga att engagera, stimulera och stärka medarbetare till goda prestationer och resultat men som också har förmåga att skapa goda relationer. För att lyckas i rollen behöver du kunna ge feedback och skapa kvalitativ kommunikation. Du är utvecklingsinriktad och har lätt till handling. Du kan sätta mål och nå resultat men har också en analytisk förmåga med ett både långsiktigt- och helhetsperspektiv. Ditt förhållningssätt som ledare präglas av att du vill vara ett föredöme och är medveten om hur din egen personlighet spelar in i din roll. Du har iakttagelseförmåga liksom förmåga att visa personlig omtanke.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-04-02

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2023-48
Kontaktperson Camilla Gärdebring
Förvaltningschef
044-13 68 01
Facklig företrädare Vision
044-13 29 63
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2023-04-02