Kurator till Degebergaskolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Degebergaskolan är naturskönt belägen norr om Österlen. Skolan omfattar årskurserna F-9, totalt på skolan går cirka 330 elever. Till skolan finns goda bussförbindelser. Skolan präglas av en mycket god kollegial stämning, där det finns öppenhet för nytänkande och utrymme för kreativitet. Vi har ett utvecklande professionellt kollegialt samarbete i personalgruppen och arbetar lösningsfokuserat för att nå en hög måluppfyllelse. Degebergaskolan har en hälsofrämjande inriktning. Vi arbetar med perspektivet; Det viktigaste du kan göra för din hjärna är att röra på dig!

Vi är stolta över vår skola och hoppas att du vill bli en av oss!

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag arbetar du på Degebergaskolan med elever i årskurs 4-9. Du har en kuratorskollega i årskurs F-3, så det finns stora möjligheter till samarbete. Som skolkurator inom grundskolan har du ett viktigt, varierande och stimulerande uppdrag.

Du ingår i enhetens elevhälsoteam tillsammans med skolsköterska, skolläkare, speciallärare, specialpedagog, skolpsykolog under ledning av rektor. Elevhälsoteamets uppdrag är att samverka för att tidigt upptäcka elever i behov av särskilt stöd, erbjuda en kunskapsbredd vid insatser och ha ett hälsofrämjande arbetssätt. Du tillför psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsoteamets arbete.

Du arbetar konsultativt genom att handleda pedagoger och andra professioner i skolan, har stödjande samtal med elever samt genomför skolsociala kartläggningar och bedömningar. I rollen som kurator erbjuder du även information till föräldrar om samhällets olika hjälp- och stödmöjligheter samt samarbetar med externa aktörer som till exempel BUP och socialtjänst.

Du kommer att ha tillgång till regelbunden handledning, organiserat yrkesnätverk samt stöd i arbetet av kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Har du dokumenterad erfarenhet av arbete som kurator är det meriterande liksom alternativt erfarenhet som socialsekreterare inom socialtjänsten.

För att lyckas i rollen är du en person med ansvarskänsla och samarbetsförmåga som också har förmåga att arbeta självständigt.


För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-04-11

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde 2023-08-07
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2023-88
Kontaktperson Liselotte Holmgren
Rektor
0733-13 43 02
Facklig företrädare Jonas Arlebrand
Sveriges lärare
044-13 43 01
Sista ansökningsdag 2023-04-11