Lärare i fritidshem, Väskolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Väskolan är en F-9 skola, i dagsläget med ca 500 elever i grundskolan fördelat på två paralleller. Vår fritidsverksamhet är fördelad på fritidshem och fritidsklubb. Vi har ett starkt utvecklingsfokus på skolan och strävar efter hög kvalitet i undervisningen och att uppnå trygghet på skolan som ger möjlighet till goda lärmiljöer för alla, elever såsom personal.

Vi behöver utöka vår personalstyrka på fritidsklubben. Nu har du möjligheten att arbeta tillsammans med kollegor på fritidshemmet som både är väl utbildade för uppdraget, samt har lång erfarenhet på skolan. Du kommer att få vara en del av ett fantastiskt arbetslag med hög kompetens och god samarbetsvilja och som arbetar med ett lösningsfokus med barnets bästa i centrum.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för undervisningen i fritidshemmet samt kombinerar med undervisning i skolan inom ämnet idrott och hälsa. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att enligt läroplanens mål skapa kvalitetssäkrad undervisning i fritidshemmet och i skolan som är intresseväckande och entusiasmerande.

Du arbetar även utifrån de demokratiska värdena och väger in vad eleverna vill ha i fritidsverksamheten. För att verksamheten ska följa en röd tråd vad gäller planering och olika elevers behov sker samarbete med grundskollärare och förskollärare. Tillsammans med dina kollegor ansvarar och leder du även uteverksamhet och rastverksamhet.

Dina relationer till eleverna karakteriseras av ömsesidig respekt, samarbete, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. Du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs. Dokumentation av verksamheten i fritidshemmet ingår också. Vidare är du aktiv i det kollegiala lärandet och på ett systematiskt sätt reflekterar du över arbetet enskilt och tillsammans med andra, kopplat till målen i verksamheten och influenser från omvärlden.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i fritidshem och har även lärarlegitimation för årskurs 1-3 i ämnet idrott och hälsa i grundskolan. Vi vill att du har erfarenhet från arbete inom pedagogisk verksamhet och har tidigare erfarenhet av arbete som lärare i fritidshem.

Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har förmåga att verka för demokratiska värderingar och utgår från att alla barn/elever är lika värda. Vidare hanterar du ledarskapet i fritidshemmet/klassrummet samt arbetar med målstyrning, planering och dokumentation.

Du har förmåga att entusiasmera, skapa intresse och möta barn på den nivå de befinner sig. Vi ser gärna att du har god förmåga att undervisa elever i behov av särskilt stöd samt har förmåga att stödja eleverna i att hantera konflikter som uppstår. Förmåga att välja pedagogiska verktyg utifrån individens behov krävs i arbetet. Du ska kunna integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och som redskap i det egna arbetet. Din goda kommunikationsförmåga, lyhördhet och samarbetsförmåga krävs för att skapa förtroendefulla relationer med kontakter inom som utanför skolan. Har du kunskap och intresse kring olika kulturer ser vi det som meriterande.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-04-10

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2023-90
Kontaktperson Mathias Dettman
Rektor
044-13 47 01
Facklig företrädare Pernilla Holmqvist
Lärarförbundet
044-13 41 14
Sista ansökningsdag 2023-04-10