Grävmaskinist

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Tekniska förvaltningens anläggningsavdelning ansvarar för projektering, byggnation och förvaltning av kommunens ledningsnät, allmänna platser, parkmark, skyddad natur och de kommunala vägarna. Just nu bygger och genomför vi stora trafikförbättringsprojekt i och kring Kristianstad, samt pågår ständigt arbete med ledningsförnyelse och omläggning av VA. Avdelningen hanterar även den myndighetsutövning som följer tekniska förvaltningens väghållningsansvar och markförvaltande.

Arbetsuppgifter

Som grävmaskinist kommer du att ansvara för kommunens hjulburna grävmaskin. I arbetsuppgifterna förekommer arbeten inom drift samt nyanläggning inom stensättning, gata, park, natur och VA. Även andra uppdrag kan förekomma som till exempel vinterväghållning och skötsel av diken och kanaler. Beredskap ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning inom bygg- och anläggning samt yrkesförarbevis för grävmaskin. Du har 3-5 års erfarenhet av grävningar på platser där ledningar förekommer. Vi vill att du har B-körkort för manuell växellåda samt C-körkort för tung lastbil. Har du även E-behörighet för tungt släp är det en fördel. Det är meriterande om du har yrkesförarbevis även för hjullastare. Har du utbildningen Schakta säkert samt Arbete på väg 1.1,1.2 och 1.3 är det meriterande. Du behöver ha datorvana och eftersom kommunikation ingår i arbetet behöver du kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

För att passa i rollen behöver du ha god samarbetsförmåga, vara noggrann och ta ansvar för tilldelade arbetsuppgifter. Du trivs med att arbeta i arbetslag där samarbete med kollegor är grunden till ett bra arbete, men du kan även arbeta självständigt. Du har förmågan att följa instruktioner och förhålla dig till uppsatta tidsplaner. Vi ser även gärna att du har förmågan att anpassa dig till förändrade förhållanden.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-04-14

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2023-7
Kontaktperson Johan Isberg
Arbetsledare
044-13 62 36
Kontaktperson Anna Palm
Enhetschef
044-13 26 49
Facklig företrädare Jens Svensson
Kommunal
0733-17 19 26
Sista ansökningsdag 2023-04-14