Fritidsledare Väskolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Väskolan är en F-9 skola, i dagsläget med ca 500 elever i grundskolan fördelat på två paralleller. Vi har ett starkt utvecklingsfokus på skolan och strävar efter hög kvalitet i undervisningen och att uppnå trygghet på skolan som ger möjlighet till goda lärmiljöer för alla, elever såsom personal. På skolan bedriver vi ett utvecklingsarbete, där all personal och elever inkluderas för att driva verksamheten framåt.

Arbetsuppgifter

- Ditt huvuduppdrag kommer att vara att arbeta som resurs i klass och på fritidshemmet.
- Du leder och organiserar arbetet så att en trygg lärandemiljö skapas som grundar sig på ömsesidig respekt, samarbete och positiva förväntningar.
- Verksamhetens innehåll sätts samman utifrån demokratiska värderingar där elevernas önskemål om innehåll vägs in.
- Eleverna ska med tydlighet veta vad du förväntar av dem och arbetet med den enskilde eleven ska bygga på professionella relationer.
- För att elevernas vardag ska följa en röd tråd är samarbete mellan skola och fritidshem viktigt.
- Du är aktiv i det kollegiala lärandet i syfte att utbyta kunskap samt att utveckla fritidsverksamhet och skola.
- Du arbetar med olika IT-verktyg tillsammans med eleverna i undervisningen.
- Ditt uppdrag är större delen i fritidsklubben men du kommer att arbeta även på fritds och i klasser.
- Vi ser gärna att du är flexibel och lösningsfokuserad. En fördel om du känner till läroplanen och har erfarenhet av undervisning i fritidshemmet.

Kvalifikationer

Du behöver ha en 2-årig fritidsledarutbildning från folkhögskolan eller en kandidatexamen i Folkhälsopedagogik (180hp/120p). Vi ser gärna att du har arbetat som fritidsledare med elever i åldrarna 6-9 år. Det är även meriterande om du har arbetat inom pedagogisk verksamhet tidigare.

Vi vill att du ska verka för demokratiska värderingar och utgå från att alla barn/elever är lika värda. Du ska även kunna möta barn och elever på den nivån som de befinner sig på. Dessutom har du förmåga att vara flexibel, att ändra planering och kunna fånga upp behovet som stunden kräver.

Det krävs att du kan stödja eleverna i att hantera konflikter som uppstår. Du har även god kommunikationsförmåga, lyhördhet och samarbetsförmåga för att skapa förtroendefulla relationer med elever, kollegor, vårdnadshavare, externa aktörer med flera.

Du behöver ha god förmåga i att använda digital teknik för informationssökning, planering och kommunikation. Du behöver också ha kunskap och intresse kring olika kulturer. Arbetet kräver att du har god initiativförmåga och kan slutföra det som påbörjats. Givetvis ska du även kunna vara fysiskt aktiv tillsammans med eleverna

När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-03-30

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde 2023-05-01
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2023-84
Kontaktperson Judith Lagerquist
Rektor
044-13 24 17
Facklig företrädare Ann-Catrin Norfall
010-4427957
Sista ansökningsdag 2023-03-30