Lärare inom ekonomi och redovisning, Yrkeshögskolan Kristianstad

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi söker nu en medarbetare som kan undervisa våra motiverade och engagerade studerande i kurser på utbildningen till redovisningskonsult.

När våra studerande tar sin examen kan de arbeta med allt från löpande bokföring till årsbokslut och deklarationer. De kan arbeta med ekonomisk styrning genom att göra budgetar och ekonomiska kalkyler inför viktiga beslut kring investeringar eller krediter. De har aktuella teoretiska och praktiska kunskaper och har fått möjlighet att utveckla sin samarbetsförmåga, uppmuntrats till att analysera och ifrågasätta för att bli framgångsrik i sin framtida yrkesroll. Framtida arbetsplatser för våra studerande kan antingen vara på en ekonomiavdelning på ett företag, på en redovisningsbyrå eller i en offentlig förvaltning.

På yrkeshögskolan i Kristianstad skräddarsyr vi utbildningar efter branschers behov. Det innebär ett tätt samarbete och nätverkande med arbetslivet vilket gör att vi hela tiden ligger i framkant och att våra studerande är eftertraktade på arbetsmarknaden.

Hos oss erbjuds du kompetensutveckling, anpassade läromedel, lokaler och digitala hjälpmedel, tydliga mål, uppföljningar och ansvarsfördelningar samt funktionella former för samarbete.

Yrkeshögskolan i Kristianstad utbildar redovisningskonsulter direkt till arbete!

Ta chansen att bli en av oss!
www.yhkk.se

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är att planera och undervisa de studerande i enlighet med kursplanernas mål samt leda arbetet så att en trygg och utvecklande lärandemiljö skapas. Du omsätter dina yrkeskunskaper i praktiska, pedagogiska arbetsliknande utbildningsmoment, där teori och praktik samverkar.

I rollen använder du digitala verktyg, program aktuella för utbildningen och verkar för situationsanpassat lärande och ledarskap. Vidare reflekterar du enskilt och tillsammans med kollegor över arbetet i syfte att utvecklas såväl pedagogiskt som yrkesmässigt. I arbetsuppgifterna ingår att bedöma, analysera och dokumentera, den studerandes behov och resultat, där bedömning av praktik vägs in.

Genom att omvärldsbevaka håller du dig a jour om vad som händer i branschen och inkluderar detta i undervisningen. Du ansvarar för att skapa, utveckla och vårda förtroendefulla relationer till de studerande, LIA-handledare och ledningsgruppen samt övriga samarbetspartners såsom näringslivskontakter eller gästföreläsare, som genomsyras av positiva förväntningar. Du verkar för och undervisar i god och säker arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har fleråriga dokumenterade teoretiska och praktiska yrkeskunskaper inom ekonomi och redovisning. Det är önskvärt om du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och redovisning. Vi ser gärna att du har en pedagogisk erfarenhet/kompetens från att ha arbetat med utbildning på exempelvis din tidigare arbetsplats, inom branschen, skola eller i ett annat sammanhang.

Du har ledarförmåga, vilket innebär att du har förmåga att vara professionell, tydlig men också kan sätta gränser. Du tar ansvar, fattar beslut samt leder utbildningen efter vår värdegrund. Du är en god förebild och ambassadör. Vi vill att du har förmåga att planera undervisningen utifrån delaktighet och inflytande från de studerande och ledningsgruppen samt utifrån Yrkeshögskolan olika planer.

För att lyckas i rollen har du förmåga att skapa, behålla och vårda kontakter med dem du möter i din roll, vilket kräver god samarbetsförmåga. Du har även god kommunikativ förmåga och god förmåga att integrera digital teknik i undervisningen samt som redskap i ditt dagliga arbete. Vidare har du förmåga att skapa förståelse för säker arbetsmiljö och risker för ett långt och hållbart arbetsliv.

När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-04-02

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse eller i augusti 2023.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2023-79
Kontaktperson Annika Persson
Rektor
044-13 28 21
Facklig företrädare Kicki Andersson
Sveriges Lärare
0733-17 19 04
kicki.andersson@utb.kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2023-04-02