Enhetschef, ordinärt boende/vård- och omsorgsboende/funktionsstöd, vikariat

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

För att säkerställa verksamheten i vård- och omsorgsboenden, ordinärt boende och funktionsstöd under sommaren söker vi nu semestervikarierande enhetschefer. Vi söker dig som är nyfiken och har ett engagemang för ledarskap och socialt arbete inom omsorgsförvaltningens verksamheter.

Sannolikt är du i början av din karriär som chef, du brinner för ledarskapsfrågor och ser ett semestervikariat som en bra start och erfarenhet för din fortsatta utveckling.

Vi erbjuder våra ledare varierande interna utbildningspaket och nätverksträffar som syftar till att uppnå arbetsglädje och livslångt lärande. Organisationen välkomnar och stöttar kreativa och innovativa ledare.

Arbetsuppgifter

Som vikarierande enhetschef under sommaren har du ansvar för det dagliga operativa arbetet i enheten, med begränsat ansvar för ekonomi, budget, personal samt arbetsmiljö. Du leder och följer upp arbetet inom din verksamhet och ansvarar för att verkställa beslut enligt gällande lagstiftning, mål, riktlinjer och policys.

Det huvudsakliga fokusområdet under sommaren förutom kundperspektivet är medarbetarnas arbetsmiljö där bemanningsfrågan är central. Men också att coacha dina medarbetare mot uppsatta mål.

Som stöd i ditt arbete har du chefskollegor samt stödfunktioner i form av HR, ekonomi samt en planeringsenhet med funktioner som socialt ansvarig samordnare, MAS, MAR samt kompetens inom digital utveckling. Till din hjälp finns också en central schemasupport och bemanningsenhet. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp med enhetschefs kollegor och vi har resurschefer och verksamhetsutvecklare som ger strategiskt chefsstöd och mentorstöd i vardagen.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och kallar kontinuerligt sökande till intervju.

Kvalifikationer

För tjänsterna krävs att du studerat minst fem terminer på en högskole-/universitetsutbildning relevant för området till exempel socionomutbildning, hälso- och sjukvårdsutbildning eller annan högskole-/universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant och har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg. Det är meriterande om du har högskole-/universitetsexamen relevant för området. Vi ser gärna att du har erfarenhet från politiskt styrd organisation men det är inget krav.

Arbetet kräver kommunikation och dokumentation och vi förutsätter att du har god datorvana, en god kommunikationsförmåga samt att du behärskar svenska i tal och skrift.

Som person är du prestigelös och utvecklingsinriktad. Du lyssnar, involverar och får människor med dig. I din roll coachar du genom att motivera och stödja. Vidare kan du prioritera, planera och fatta beslut.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-04-30

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 3
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten avser sommarvikariat på cirka 3 månader mellan juni och augusti. Med möjlighet att börja redan i april inom vissa verksamheter.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2023-47
Kontaktperson Nicolaj Håkansson
Verksamhetschef
044-13 66 62
Kontaktperson Aja Pettersson
Verksamhetschef
044-13 27 61
Kontaktperson Nadja Lindvall
Verksamhetschef
044-13 23 01
Kontaktperson Ulrika Olsson
Verksamhetschef
044-13 58 80
Facklig företrädare Vision
044-13 29 63
Sista ansökningsdag 2023-04-30