Undersköterska till Österängs hemtjänst

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

I dagsläget arbetar 28 medarbetare på Österängs hemtjänst. Arbetet präglas av glada, flexibla och kundfokuserade medarbetare. Här arbetar vi med en helhetssyn och kundens bästa för ögonen. I arbetet stöttar och hjälper vi våra kunder med omvårdnad/omsorg.
Från och med 1 mars 2023 ingår inte längre service för hemtjänsten på Österäng, då vi idag har en serviceenhet som sköter detta. Detta innebär att du fullt ut kan arbeta med din kompetens som underskötera där du utför vård och omsorg i kundens hem. Vi har ett nära samarbete med andra hemtjänstområden i centrala Kristianstad och arbetar i team där samarbetet med andra verksamheter är A och O.
Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Omsorg i ordinärt boende utifrån kundens behov samt delegerad hemsjukvård. I arbetet ingår även att vara kontaktperson och inneha ett eller flera ansvarsområden. En viktig del i arbetet är att arbeta i team kring kunden för att få en god helhetssyn.

Vi arbetar med Lifecare som planeringsverktyg. Bilkörning förekommer i tjänsten. Vi lägger även vikt vid att man är flexibel och därmed kan hjälpa till när andra hemtjänstgrupper behöver stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkända betyg från omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet från hemtjänst eller annan vård och omsorg. Har du specialistutbildning om inom demens, psykiatri eller vård vid livets slut är det meriterande.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter behöver du ha dokumentations- och datorvana samt behärska svenska i tal och skrift. B-körkort och att du kan cykla är ett krav.

Dina personliga egenskaper är viktiga för att passa i rollen och vi söker dig som är flexibel och har ett professionellt bemötande. Du har förmågan att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Du kan självständigt och i samarbete med kollegor och kund-/er planera och strukturera det dagliga arbetet, respektera fattade beslut och bidra till verksamhetens utveckling och en god arbetsmiljö. Att du har en positiv inställning och att en god social kompetens är av stor vikt.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-04-13

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 3
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. I denna rekrytering kommer kontinuerligt kalla intressanta sökande till intervju.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2023-44
Kontaktperson Daniel Aadalen
Enhetschef
044-13 65 85
Facklig företrädare Therese Bengtsson,
Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2023-04-13