Lärare i fritidshem, Centralskolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Centralskolan är en central skola i Kristianstad belägen på Östermalm. På skolan arbetar ca 35 pedagoger gemensamt för att de ca 220 eleverna skall få de bästa förutsättningarna att nå målen. Då skolan ligger centralt tar du dig lätt till arbetsplatsen med tåg eller buss. Skolans elever besöker ofta utflyktsmål i närheten såsom museét, naturum, Tivoliparken, Björket mm.

Centralskolan har en förstelärare i fritidshem som stöttar rektor i att driva fritidshemmets och skolans utveckling framåt och ge rätt förutsättningar både till elever och kollegor.
Skolan har en aktiv rastverksamhet och samarbetar med SISU Riksidrottsförbundet. Centralskolan är en certifierad Generation PEP skola vilket vi är stolta över. Skolan är också samverkansskola med Högskolan Kristianstad och har ett nära samarbete för utbildning lärare fritidshem.

Vill du vara med och göra skillnad? Då har vi tjänsten för dig!

Vi söker dig som vill ha fullt fokus på:
- Fritidshemmet
- Rastaktiviteter och rörelse
- Värdegrundsarbete
- Arbeta utifrån din profession som lärare i fritidshem
- Skapa relation till skolans alla elever
- Utveckla verksamheten inom ditt område och samtidigt utvecklas själv

Vi ger dig:
- Förutsättningar att göra det
- Kollegor att dela ansvar med för fritidshemmets verksamhet och utveckling.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för undervisningen i fritidshemmet samt kombinerar med undervisning som lärare i skolan inom musik, bild, idrott eller hemkunskap. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att enligt läroplanens mål skapa kvalitetssäkrad undervisning i fritidshemmet och i skolan som är intresseväckande och entusiasmerande. Då centralskolan är samverkansskola med Högskolan Kristianstad tar du som lärare i fritidshem emot lärarkandidater och samverkar med högskolan.

Du arbetar utifrån de demokratiska värdena och väger in vad eleverna vill ha i fritidsverksamheten. För att verksamheten ska följa en röd tråd vad gäller planering och olika elevers behov sker samarbete med grundskollärare och förskollärare. Tillsammans med dina kollegor ansvarar och leder du även uteverksamhet och rastverksamhet.

Dina relationer till eleverna karakteriseras av ömsesidig respekt, samarbete, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. Du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs. Dokumentation av verksamheten i fritidshemmet ingår också. Vidare är du aktiv i det kollegiala lärandet och på ett systematiskt sätt reflekterar du över arbetet enskilt och tillsammans med andra, kopplat till målen i verksamheten och influenser från omvärlden.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i fritidshem och har även lärarlegitimation för årskurs 1-6 i något av ämnena musik, bild, idrott eller hemkunskap i grundskolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som lärare i fritidshem eller annan pedagogisk verksamhet.

Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har förmåga att verka för demokratiska värderingar och utgår från att alla barn/elever är lika värda. Vi ser gärna att du har kunskap och intresse kring olika kulturer. Vidare hanterar du ledarskapet i fritidshemmet/klassrummet samt arbetar med målstyrning, planering och dokumentation.

Du har förmåga att entusiasmera, skapa intresse och möta barn på den nivå de befinner sig. Förmåga att välja pedagogiska verktyg utifrån individens behov krävs i arbetet. Du har god förmåga att undervisa elever i behov av särskilt stöd samt förmåga att stödja eleverna i att hantera konflikter som uppstår. Du ska kunna integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och som redskap i det egna arbetet. Din goda kommunikationsförmåga, lyhördhet och samarbetsförmåga krävs för att skapa förtroendefulla relationer med kontakter inom som utanför skolan. Du har möjlighet att arbeta de tider som arbetet kräver, både öppna och stänga.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-02-05

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2023-21
Kontaktperson Ulrika Åkerberg
Rektor
044-136617
Facklig företrädare Jeanette Nilsson
Sveriges lärare
0724-67 81 85
Sista ansökningsdag 2023-02-05