Enhetschef, Hälso- och sjukvårdsverksamheten för sjuksköterskor

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett innovativt förändringsarbete för att få full kraft i kvalitetsarbetet. Arbetet pågår kontinuerligt med att fortsätta utveckla organisationen med fokus på att stödja kunder till en meningsfull tillvaro.

Vi söker en enhetschef som tillsammans med kollegor ska leda vår kommunala Hälso- och sjukvård, specifikt inom området för sjuksköterskeenheten, framåt i det utvecklingsarbete som är påbörjat. Vill du vara med på den resan? Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår chefsansvar för verksamhet, kvalitet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du förväntas skapa en verksamhet som håller hög kvalitet med nöjda patienter samt ett gott arbetsklimat och teambildning utifrån våra tre ledord: trygghet, självständighet och delaktighet där externa aktörer är en del.

Som enhetschef driver du strategiskt utvecklingsarbete såväl som leder det dagliga operativa arbetet. I rollen har du budget-, personal- samt arbetsmiljöansvar för cirka 20 direkt underställda medarbetare. Målgruppen i enheten är patienter som bor i vård- och omsorgsboende, demensboende, korttidsboende samt ordinärt boende. Till din hjälp har du medarbetare så som sjuksköterskor, specialistundersköterskor och HSV- undersköterskor. Du är underställd verksamhetschefen för Hälso- och sjukvård och ingår i dess ledningsgrupp. Centrala HR-, Ekonomi, IT- och bemanningsfunktionen utgör också ett stöd till dig som chef i det dagliga arbetet.

Till dig som enhetschef erbjuder vi ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer och chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.kristianstad.se. Vi erbjuder även varierande interna utbildningspaket och nätverksträffar som syftar till att uppnå arbetsglädje och ett livslångt lärande.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten har du högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet samt ledarskapsutbildning. Du har arbetslivserfarenhet inom området för hälso- och sjukvård, erfarenhet som chef eller ledare för legitimerade sjuksköterskor samt goda kunskaper i gällande lagstiftning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av multiprofessionellt teamarbete och god kännedom om framtidsperspektiv och utveckling inom vård och omsorgsområdet. Vidare är det meriterande om du erfarenhet av budgetansvar, analys och uppföljning i syfte att styra och leda.

Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätts att du har god datorvana, god kommunikationsförmåga samt att du behärskar svenska i tal och skrift. Du som söker till oss har B-körkort för manuellväxellåda för att enkelt kunna ta dig runt i vår kommun vid behov.

För att lyckas i rollen är du en prestigelös och utvecklingsinriktad person. Det kommer naturligt för dig att prioritera och planera i ditt arbete, samtidigt som du utan svårigheten kan ställa om utifrån verksamhetens behov. Du har en god samarbetsförmåga och tar ansvar för verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta i processer och bygga nya arbetssätt för att skapa teamkänsla. I ditt chefsuppdrag ser du möjligheter och skapar tillsammans med medarbetarna förutsättningar för kvalitativ kommunikation, reflektion och feedback. Du är analytisk och strukturerad med förmåga att sätta mål och nå resultat utifrån gällande styrdokument. Vi ser gärna att du har ett ledarskap präglat av mod och tydlighet.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-02-12

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2023-8
Kontaktperson Anna-Karin Maletka
Verksamhetschef
044-13 62 55
Sista ansökningsdag 2023-02-12