Anläggare/ VA-rörläggare

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

Tekniska förvaltningens anläggningsavdelning ansvarar för projektering, byggnation och förvaltning av kommunens ledningsnät, allmänna platser, parkmark, skyddad natur och de kommunala vägarna. Just nu bygger och genomför vi stora trafikförbättringsprojekt i och kring Kristianstad, samt så pågår ständigt arbete med ledningsförnyelse och omläggning av VA. Avdelningen hanterar även den myndighetsutövning som följer tekniska förvaltningens väghållningsansvar och markförvaltande.

Arbetsuppgifter

Du kommer bli en del av ett gäng på ca 6 personer som i huvudsak arbetar med VA- sanering och om läggning av befintligt nät, men även en del nyanläggning. Du medverkar och tar ansvar för anläggningsarbeten inom kommunens gata och rörnätsavdelning. Arbete med underhåll och nyanläggning av vatten och avloppsledningar är huvudsysslan, men i arbetsuppgifterna kan även uppdrag som gränsar till ditt yrkesområde förekomma som till exempel snöröjning, assistans av spolbilen eller övriga gata och anläggningsarbete. Beredskapstjänst ingår i tjänsterna.

Arbetet utförs såväl självständigt som i grupp, vilket ställer höga krav på god samarbetsförmåga och en välutvecklad lagkänsla. Vid dragning av ledningar eller andra större projekt sker arbetet i tätt samarbete med maskinförare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en avslutad gymnasial utbildning och erfarenhet av VA-rörläggning, eller annat likvärdigt arbete. Då arbetet innefattar kommunikation och dokumentation kräver tjänsten att du behärskar det svenska språket i tal och skrift. Därutöver har du datorvana och kan lokalisera dig i Windowsmiljön. Då viss bilkörning förekommer i tjänsten, krävs B-körkort på manuell växellåda. Det är meriterande om du även har BE och C körkort. Vi ser gärna att du har PE svetsutbildning.

Vi ser gärna att du som söker tjänsten har lätt att skapa och bibehålla god relationer både intern och extern. Det är positivt om du har förmågan att samarbete med väl med personer i olika positioner och funktioner.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-02-15

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2023-1
Kontaktperson Anna Palm
Enhetschef
044-13 26 49
Facklig företrädare Jens Svensson
Kommunal
0733-17 19 26
Facklig företrädare Johan Isberg
SACO
044-13 62 36
Sista ansökningsdag 2023-02-15