Skolbibliotekarie Tollarps skola

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Tollarps skola ligger precis vid Vrams ån och med närhet till stora och vackra naturområden. Tollarps skola är en F-9 skola uppdelad i tre olika hus, ett för varje stadie och med stora ytor för rastaktiviteter. Tollarps skola erbjuder dig en arbetsplats med god stämning där det är högt i tak och en gemenskap. Vi är stolta över våra barn och ungdomar och vi har ett klimat där det smittande skrattet spelar en viktig roll. Trygghet och studiero är viktiga faktorer för barnens inlärning och vi lägger stor vikt på ledarskapet i klassrummet. Det kollegiala lärandet ser vi som en självklarhet på skolan och här finns ett starkt pedagogiskt intresse och en vilja att tillsammans ta sig an de utmaningar som dyker upp. Vi är mitt uppe i vårt arbete med vår handlingsplan inom ramen för fokusskola och vi ser positiva utvecklingstrender inom flertalet områden. Vi ser ljust på framtiden och det kollegiala samarbetet kommer att bli ännu starkare då vi bygger en skola för framtiden.

Skolan leds av två rektorer; en med ansvar för F-3 och fritidshem respektive en för årskurserna 4-9. Vi ser samverkan i hela linjen en röd tråd - som mycket viktig och elevvården leds av ett gemensamt elevhälsoteam där det förutom rektorerna ingår speciallärare/specialpedagoger, två kuratorer och en skolsköterska.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vårt skolbibliotek och elevernas läsintresse. Läsning främjar inlärning och det är av stor vikt att vi bibehåller elevernas läsintresse genom hela grundskolan. Vi har idag ett väl fungerande samarbete mellan bibliotekarie och lärare, vilket är en framgång och som vi ser som en viktig del i vårt val av ny skolbibliotekarie. I tjänsten kommer det även att ingå ansvar för ytterligare en skolas bibliotek i vårt skolområde, vilket innebär att 1-2 dagar/vecka förläggs arbetet där.

Arbetsuppgifter

Som skolbibliotekarie hos oss arbetar du tematiskt och med lässtimulering i form av bokprat och läsprojekt. Du genomför handledning och utbildning i informationssökning och mediabevakning. Du ansvarar också för inköp av litteratur. Tillsammans med lärare integrerar du skolbiblioteket som ett viktigt redskap i undervisningen och deltar i skolans pedagogiska arbetssätt. I kommunen finns ett väl fungerande samarbete med övriga skolbibliotekarier, skolbibliotekscentral och folkbibliotek.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap och som har ett engagerat intresse för barn, ungdomar och deras litteratur. Givetvis har du förmåga att planera och leda boksamtal och källkritik för elever i åk F-9. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som skolbibliotekarie eller har annan erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i åldern 6-16 år.

Som skolbibliotekarie behöver du dessutom ha goda IT-kunskaper. Du har intresse för pedagogiskt arbete och att samarbeta med pedagoger med detta utifrån din kompetens och även utveckla vår biblioteksplan i samråd med elever och annan personal. Du är en person med god samarbetsförmåga och är initiativrik, flexibel men också utvecklingsinriktad och förändringsbenägen.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-02-05

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2023-5
Kontaktperson Marcus Svensson
Rektor
044-13 45 03
Facklig företrädare Pär Tammo
Sveriges lärare
0738-53 21 12 par.tammo@utb.kristianstad.se
Facklig företrädare Gunnel Pettersson
DIK
044-13 56 60 gunnel.pettersson@utb.kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2023-02-05