Lantmätare till miljö- samhällsbyggnadsförvaltningen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Är du utbildad lantmätare och intresserad av ett arbete som gör skillnad? Då är det här jobbet något för dig. Vi söker just nu lantmätare till Kristianstads kommun!

Arbetsuppgifter

Som lantmätare hos oss arbetar du med att:
• självständigt handlägga alla typer av lantmäteriförrättningar genom att hålla samman arbetsprocessen och fatta myndighetsbeslut
• arbeta med samhällsbyggandet genom deltagande i planprocess, bygglovsprocess samt utveckling av hela samhällsbyggnadsprocessen
• ge service och rådgivning till allmänheten, företag samt kommunala och statliga myndigheter
• arbeta med kvalitetsutveckling av fastighetsregistret, utföra uppdrag samt delta i förvaltningsövergripande projekt.

Du är viktig och därför får du mer än ett gott arbetsklimat när du arbetar hos oss. Du kommer också ges möjlighet att stärka din egen kunskapsbas genom att delta i kurser och branschkonferenser. Arbetet är fritt och du ansvarar själv för planeringen av din dag.

Kvalifikationer

För att vara den pusselbit vi söker måste du ha civilingenjörs- eller högskoleingenjörsutbildning inom lantmäteri. Alternativt har du gått en juristutbildning eller annan högskoleutbildning som har gett dig goda kunskaper inom fastighetsrätt och fastighetsbildning och som vi bedömer som likvärdig. Har du erfarenhet av arbete som förrättningslantmätare är det meriterande.

Du behöver god vana av att arbeta i Office-paketet. Har du dessutom erfarenhet av arbete i handläggningssystemet Trossen och kartritningssystem är det meriterande. Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du som söker till oss har B-körkort för att kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.

Självklart är du också serviceinriktad, lösningsfokuserad och har god samarbetsförmåga. Givetvis bidrar du dessutom aktivt till vårt goda samarbetsklimat och vår gemensamma kompetensuppbyggnad genom att dela med dig av dina kunskaper.

Övrigt

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för att planera den fysiska miljön i kommunen och arbetar med bygglov, planering av framtida bebyggelse, lantmäteri och geografisk information. Vi ansvarar också för att ge tillstånd och bedriva tillsyn i syfte att skydda hälsa och miljö. Vi drivs i vårt arbete av en vilja att bidra till utveckling, såväl våra kollegors som dem vi är till för, samhället och medborgarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

I den här rekryteringen har vi redan tagit beslut om annonseringsvägar och undanber oss kontakt för merförsäljning av annonser.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-02-12

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer MSF-2023-1
Kontaktperson Linda Stenkilsson
Lantmäterichef
044-13 62 08
Kontaktperson Jens Nilsson
Lantmätare
044-13 68 58
Facklig företrädare Kristoffer Persson Lilja
SACO
044-13 54 15
Sista ansökningsdag 2023-02-12