Skolsköterska till Fröknegårdskolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Brinner du för att jobba med ungdomar och deras framtid?

Nu erbjuder vi Dig möjligheten att tillsammans med en annan skolsköterska göra skillnad i våra elevers vardag! Du kommer att ha ett nära samarbete med våra specialpedagoger, kurator, lärare och skolsköterska på låg-mellanstadiet. Vi arbetar i ett elevhälsoteam på skolan där man är en viktigt del i det förebyggande hälsoarbetet. Välkommen till Fröknegårdskolan H, en fem-parallellig högstadieskola med ca 400 elever och ett 60-tal medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska har du möjlighet att göra skillnad på individ-, grupp- och organisationsnivå. I skolsköterskans dagliga arbete ingår hälsoundersökningar, hälsosamtal, vaccinationer, öppen mottagning, hälsoundervisning samt samverkan med övriga professioner inom elevhälsan genom elevhälsoteamets möten.

Som skolsköterska deltar du också i kvalitetssäkring och utveckling på skolan.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med påbyggnadsutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller öppen hälso- och sjukvård/distriktsköterska alternativt skolsköterska. Vi vill att du är en stark drivkraft i det hälsofrämjande arbetet och har erfarenhet av att arbeta i team.

Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete som skolsköterska liksom erfarenhet från arbete med barn och ungdomar. God kännedom om det svenska skolsystemet är också meriterande. Givetvis har du god förmåga att använda digital teknik som redskap i ditt dagliga arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av journalsystemet PMO/Prorenata.

För att lyckas i rollen har du förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Vidare är du en person med god samarbetsförmåga och ansvarskänsla. Att vara noggrann och strukturerad är också egenskaper vi efterfrågar.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-02-14

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-554
Kontaktperson Emma Niklasson
Rektor
044-13 63 62
Kontaktperson Malin Berg
Verksamhetschef Elevhälsans medicinska insats
0733 - 13 64 50
Facklig företrädare Agneta Roth
Vårdförbundet
0733-13 52 96
Sista ansökningsdag 2023-02-14