Behandlingsassistent Trappan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Nu söker vi behandlingsassistenter!

Trappan och 123:an är boende som erbjuder vuxna individer med substansbrukssyndrom eller samsjuklighet i form av psykisk ohälsa och substansbrukssyndrom ett tryggt boende med samordnat och individanpassat stöd. Den vidare målsättningen är att de boende ska kunna ta del av samhällslivet och komma vidare i exempelvis sysselsättning, meningsfull fritid och eget boende.

Boendet är bemannat med behandlingsassistenter som på uppdrag av placerande socialsekreterare arbetar tillsammans med den enskilde mot de mål som definierats i den enskildes genomförandeplan.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som behandlingsassistent på Trappan och 123:an jobbar du primärt med stöd, motivation och förändring. Detta sker genom allt från praktiskt stöd i att bryta social isolering till att ha motiverande samtal med de boende. En viktig uppgift är att skapa förutsättningar för en fungerande vardag för de boende samt motivera och medverka till förändring. Målsättning och genomförandeplaner läggs upp i nära samarbete med klient och socialsekreterare.

Arbetsuppgifterna spänner över ett brett fält från att duka fram frukost, stötta i interna och externa kontakter till att hålla i samtal och möten.

Kvalifikationer

Du som söker är socionom, socialpedagog, behandlingspedagog eller har annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har vidareutbildning inom ÅP, MI, MET, CRA eller HAP. Erfarenhet av att arbeta med målgruppen är ett krav och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta på boende för missbrukare eller HVB. Då kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna har du dokumentationsvana och behärskar svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat i verksamhetssystemen Lifecare/Procapita. Du som söker till oss har B-körkort för att enkelt ta dig runt i kommunen vid behov.

Som person är du flexibel i att du på förhand aldrig riktigt vet hur arbetsdagen kommer att se ut, du är ödmjuk inför att människor har en hög grad av egenbestämmande och du har ett genuint intresse för målgruppen. Vidare tror vi det är viktigt att du har god förmåga att skapa allians med våra klienter, att du ser nödvändigheten i samverkan intern så väl som extern samt att du är trygg i dig själv.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-12-15

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2022-80
Kontaktperson Kristian Lindecrantz
Enhetschef
044-13 57 50
Facklig företrädare Urban Kärsbo
Vision
044-13 49 49
Sista ansökningsdag 2022-12-15