Specialistsjuksköterska med inriktning psykiatri

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Som medarbetare i Hälso- och sjukvårdsteamet mot psykiatri kommer du att arbeta tillsammans med åtta sjuksköterskor, tre sjukgymnaster, sex arbetsterapeuter, en logoped och en HSV undersköterska mot målgruppen funktionsvarierade och personer inom socialpsykiatrin.

Vår vision är en högspecialiserad enhet med bred kompetens där vi tvärprofessionellt ger bästa möjliga vård till våra patienter.

Vi söker dig som inte är rädd för utmaningar, du är kreativ, lösningsfokuserad och har ett genuint intresse av att arbeta i tvärprofessionella team.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Hälso- och sjukvårdsteamet i Kristianstad kommun erbjuder ett varierat arbete mot målgruppen funktionsvarierade och/eller personer inom socialpsykiatrin. Arbetet präglas av ett teamarbete samt ett relationellt arbetssätt mot målgruppen.
Som specialistsjuksköterska inom psykiatrin förväntas du jobba självständigt utifrån sedvanliga sjuksköterskeuppgifter samt handledande utifrån den specialistkompetens du besitter.

Du kommer ingå i ett team och förväntas kunna jobba tvärprofessionellt och ha en god förmåga till samarbete. Det är viktigt att du kan förmedla ditt perspektiv, utifrån den kompetens du har, i helhetsbedömningen kring en patient. Du kommer även arbeta med omvårdnadshandledning tillsammans med dina kollegor.
Eftersom arbetsuppgifterna indelas enligt samverkansavtal med Region Skåne, behöver du ha en god förmåga att samverka med externa aktörer i syfte att ge patient bästa möjliga vård.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad specialistsjuksköterska med inriktning psykiatri. Vi vill att du har erfarenhet av arbete som specialistsjuksköterska med inriktning psykiatri. Har du erfarenhet av arbete mot målgruppen är det meriterande. Erfarenhet av dokumentation enligt gällande lagstiftning är ett krav. Då kommunikation och kommunikation ingår i arbetsuppgifterna kan du uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket. Då omsorgsförvaltningen har verksamheter inom hela Kristianstads kommun, som du kommer att besöka, är det ett krav att du har B-körkort för manuell växellåda.

Dina personliga egenskaper betyder mycket för oss och vi letar efter dig som alltid strävar efter professionell utveckling både på individ- och gruppnivå . Du skall kunna bygga långsiktiga relationer med såväl medarbetare som patienter. Arbetet ställer krav på att du är självgående och driven i ditt arbete.

Som person har du god förmåga att kommunicera och främja en god arbetsmiljö. Du kan motivera och entusiasmera din omgivning samt har förmåga att arbeta både självständigt som i ett team. Du ska kunna prioritera och planera och samtidigt ha förmågan att snabbt kunna ställa om efter verksamhetens behov för dagen. Ett rehabiliterande/habiliterande synsätt med stort tålamod och uthållighet kommer väl till pass i arbetet. Du ser dokumentation som ett viktigt arbetsredskap Vidare har du förmåga att kunna samarbeta med olika professioner och ha en helhetssyn för verksamheten.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-12-21

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-282
Kontaktperson Marketa Svitac
Enhetschef
044-13 52 46
Facklig företrädare Vårdförbundet
0771-420 420
Sista ansökningsdag 2022-12-21