Stödassistent, Boendestödet

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Snälltågsvägen är ett LSS-boende för yngre personer med demensdiagnos och/eller personer med kognitiv svikt. Här finns 10 lägenheter anpassade utifrån kundernas behov. Här arbetar personal dygnet runt i syfte att stötta kunderna i deras vardag. Personalen har ett nära samarbete med sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Våra kunder har ett stort behov av omvårdnad. Målet är att kunderna känner trygghet, delaktighet och blir bemötta utifrån deras förutsättningar, önskemål och behov. Vi söker nu efter engagerade medarbetare som har stort intresse av att jobba i vår fina verksamhet.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består främst i att ge våra kunder:
- individuellt stöd
- utveckla och upprätthålla förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsnedsättningen
- Stödja kundernas delaktighet i fritids- och kulturaktiviteter
- Stödja kundernas delaktighet på alla olika nivåer, individ, grupp och samhällsnivå
- Stödja kundernas självbestämmande och personliga integritet
- Svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer
- I förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska, eller bistå kund med egenvård
- Vara kontaktman och i denna roll svara för att genomförandeplan upprättas och följs upp

Kvalifikationer

Vi söker dig med godkänd utbildning från barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete alternativt vård- och omsorgsprogrammet med yrkesutgång sjukvård eller demensvård alternativt annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsnedsättningar krävs för arbetet. Du behöver goda kunskaper inom demensvård, kunna hantera kunder med utmanande beteende samt ha kunskap/erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande.

Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du har datorvana samt intresse för digitala arbetsredskap och behärskar svenska i tal och skrift. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Vi söker dig som har ett professionellt förhållningssätt och god samarbetsförmåga. Du är stresstålig, flexibel och finner lösningar i vardagen. Du har förmåga att planera och strukturera arbetet utifrån ett helhetsperspektiv, kan fatta egna beslut samtidigt som du har förmåga att respektera fattade beslut och kan utföra arbete på uppdrag av andra. Som person är du lyhörd för kundens behov. Du kan arbeta både själv och tillsammans med kollegor.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-12-18

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 3
Tillträde Tillträde 2023-01-23
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-283
Kontaktperson Hidajete Ahmeti
Enhetschef
044-13 25 98
Kontaktperson Lena Lindskog
Chefsstöd
044-13 21 45
Facklig företrädare Lena Carlsson
Kommunal
044-13 48 79
Sista ansökningsdag 2022-12-18