Kurator till Lingenässkolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Lingenässkolan är en av Kristianstad kommuns nyaste skolor. Den stod klar för inflytt ht 2019. Lingenässkolan ligger i anslutning till det vackra naturområdet Näsby fält i Kristianstad. Den kulturella mångfalden är stor på området och så även på skolan. På skolan går i dagsläget drygt 500 elever i åk F-6 på grundskolan, samt ca 26 elever på grundsärskolan. Vårt motto på skolan lyder "Här får jag vara den jag är och bli den jag vill bli". Vi värdesätter allas olikheter och bemöter alla utifrån den de är. Här är varje person viktig! På skolan bedriver vi ett utvecklingsarbete, där all personal och elever inkluderas för att driva verksamheten framåt.

Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med skolans andra kurator att arbeta med förekommande skolkurativa arbetsuppgifter såsom rådgivning, stödsamtal, information och utredning. Du kommer att ha ett nära samarbete med rektorer, 2 skolsköterskor och resursteam samt andra myndigheter. Vi prioriterar förebyggande arbete.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Har du dokumenterad erfarenhet av arbete som kurator är det meriterande liksom alternativt erfarenhet som socialsekreterare inom socialtjänsten. Det är en fördel om du har ART och DISA utbildning.

För att lyckas i rollen är du en person med ansvarskänsla och samarbetsförmåga som också har förmåga att arbeta självständigt.


För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-12-23

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde 2023-01-15
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-511
Kontaktperson Karitha Månsander
Rektor
044- 13 61 37
Facklig företrädare Linda Engå
TCO
0738-53 21 23
Facklig företrädare Josefina Hansen
Saco
0733-13 42 63
Sista ansökningsdag 2022-12-23