Modersmålslärare/Studiehandledare Ukrainska

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Modersmålsenheten i Kristianstad organiserar modersmålsundervisning och studiehandledning för ca 2500 elever i Kristianstads kommun. Det finns ca 50 modersmålslärare på 30 olika språk anställda.

Arbetsuppgifter

Som modersmålslärare undervisar du utifrån läroplanen i ämnet modersmål. Dessutom ingår studiehandledning på modersmålet med nyanlända elever i skolans olika ämnen. Du arbetar på olika grundskolor i kommunen i nära samarbete med klasslärare.

Med engagemang stärker du eleverna till lärande och eget ansvar. Din undervisning planerar, genomför och utvärderar du. Undervisningen anpassar du utifrån alla elever på deras nivå och med elevens bästa i fokus. I arbetet ingår att bedöma och dokumentera den enskilda elevens behov, kunskaper och förmågor.

I ditt arbete har du ett gott ledarskap och använder alternativa läroverktyg. Du tar ansvar för din arbetstid, förtroendetid och kompetensutveckling. Via dialog och ömsesidig respekt skapar du en bra relation till elever och vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig att undervisa i ditt modersmål genom en svensk grundskollärarutbildning eller en validerad lärarutbildning från ditt hemland. Du har goda kunskaper i svenska språket (minst Svenska 3 eller SvB). Du kan obehindrat kommunicera i tal och skrift på svenska och ukrainska. Vidare har du minst 30 hp i modersmålet. Ukrainska är ditt modersmål.

Det är meriterande om du har arbetat som modersmålslärare eller studiehandledare samt har erfarenhet från gymnasiet. Det är också en fördel om du har erfarenhet av fjärrundervisning. Du är väl förtrogen med och leva upp till de yrkesetiska principerna för lärare. Tjänsten kräver att du har goda IT-kunskaper och att du kan integrera digital teknik i undervisningen. Det är meriterande om du har kunskaper i matematik, NO och SO. I ditt arbete kan du ta initiativ och du är bra på att samarbeta. Du har även förmåga att stödja eleverna i att hantera konflikter som uppstår.

B-körkort och tillgång till bil är en fördel.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-12-16

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Deltid
Antal sökande 1
Tillträde Vi erbjuder en SÄVA-anställning på 40-60% med tillträde snarast och varaktighet till och med 2023-06-16
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-517
Kontaktperson Per-Inge Ström
Enhetschef
0733-135268
044-135268
Kontaktperson Petra Lindborg
Enhetschef
044-134094
Facklig företrädare Emine Streici
Lärarförbundet
emine.strellci@utb.kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2022-12-16