Boendeassistent, Riksgymnasiets elevhem

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Riksgymnasiets elevhem söker 1 boendeassistent till Jeppe/Rubens elevhem i centrala Kristianstad.

Riksgymnasiet är en arbetsplats där du får möjlighet att arbeta med ungdomar med olika funktionsvariationer och på så sätt vara delaktig i deras vuxenblivande under gymnasieåren. Att arbeta som boendeassistent på elevhem är ett intressant och varierade arbete där du arbetar både på elevhemmet och i de miljöer som ungdomarna vill vara i på fritiden.

För närvarande arbetar 22 positiva och kompetenta boendeassistenter på elevhemmet Jeppe/Ruben. Tycker du att tjänsten verkar intressant och skulle vilja ingå i arbetsgruppen är du välkommen med din ansökan om tjänsten hos oss!

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består främst i att ge ungdomarna:
- omvårdnad och service
- individuellt stöd
- möjlighet att utveckla och upprätthålla förmågor med hänsyn till funktionsnedsättningen
- stöd i fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet på olika nivåer, individ, grupp och samhällsnivå
- stödja ungdomens självbestämmande och personliga integritet
- bistå ungdomen med egenvård
- vara kontaktperson för ungdom och i denna roll ansvara för att genomförandeplan upprättas och följs upp
- svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer


Kvalifikationer

Vi söker dig med godkänt vård- och omsorgsprogram med inriktning hälso- och sjukvård, psykiatri eller funktionshinder alternativt barn och fritidsprogram med inriktning socialt arbete, eller pedagogiskt arbete, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Du är flexibel, har mod till nytänkande, har god samarbetsförmåga men kan också arbeta självständigt. Du har erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsvariationer och har dessutom erfarenhet av att arbeta med ett lågaffektivt bemötande samt ett intresse för digitala arbetsredskap, är det meriterande. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av och kunskap kring social dokumentation. Utifrån att arbetet kräver en god förmåga till kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du har datorvana och behärskar svenska i tal och skrift.

Om du blir erbjuden anställning behöver du uppvisa ett utdrag från polisens belastningsregister.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-12-07

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten avser en uppehållstjänst där dag -kväll och helgarbete ingår.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-239
Kontaktperson Veronica Svensson
Enhetschef, Riksgymnasiets elevhem
044-13 62 25
Facklig företrädare Lotta Ericsson
Kommunal, arbetsplatsombud
044-13 61 05
Sista ansökningsdag 2022-12-07