Undersköterska till Hemtjänsten Åhus

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Hemtjänsten i Åhus utför beviljad hemtjänst och delegerad hemsjukvårds insatser. Åhus hemtjänst är uppdelad i två grupper Åhus norra och Åhus centrala hemtjänst, som samarbetar mycket med varandra.
Upptagningsområdet är Åhus, Yngsjö, Furuboda samt Horna och Rinkaby. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Du arbetar med att ge omsorg och service i ordinärt boende utifrån kundens behov samt delegerad hemsjukvård. I arbetet ingår även att vara kontaktperson, hjälpsamhet inom gruppen är ett krav. En viktig del i arbetet är att arbeta i team kring kunden för att få en god helhetssyn.

Vi arbetar med Lifecare som planeringsverktyg. Bilkörning samt cykelturer förekommer i tjänsten. Som undersköterska arbetar du enligt schema, både dag, kväll och helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänd utbildning inom vård och omsorg, via omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du arbetslivserfarenhet, gärna inom inom hemtjänst eller annan vård och omsorg är det meriterande.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter förutsätter vi att du har datorvana och behärska svenska i tal och skrift. Du behöver B-körkort för manuell växellåda för att ta dig runt till våra kunder. Du ska även kunna cykla då det förekommer cykelrundor.

Du har ett professionellt bemötande gentemot kunder, närstående och kollegor. Du kan självständigt planera och strukturera arbetet. Det är viktigt att du respekterar fattade beslut samt bidrar till verksamhetens utveckling och en god arbetsmiljö.

Hemtjänsten i Kristianstad kommun vill satsa på kvalitet och kompetens och står därför inför en omorganisering, där vi kommer att separera serviceinsatserna från omsorgsarbetet inom hemtjänsten. Detta för att du som undersköterska ska kunna fokusera på de delar som du är utbildad till att utföra.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-12-11

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 4
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-274
Kontaktperson Egzona Krasniqi
Enhetschef
044-13 46 54
Facklig företrädare Kommunal
Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2022-12-11