Enhetschef inom Funktionsstöd, inriktning mot Riksgymnasiets elevhem

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill utveckla vår verksamhet för att möta nya målgrupper och dess behov med ett brukarinflytande i fokus. Detta gör du genom ett värdebaserat ledarskap!

Funktionsstöd är i en expansiv fas med ny verksamhet och flera nya målgrupper samt många nya kunder, vi söker nu dig som vill göra oss sällskap på resan in i framtiden.
Vi söker dig som gillar att arbeta i team med gemensam fokus på uppdraget. Du ingår i team med resten av enhetschefer inom Funktionsstöd, planerare, stödpedagoger med flera. Du kommer att ha ansvar för verksamheten Riksgymnasiets elevhem inom Funktionsstöd och tillsammans med kollegor och medarbetare driva utveckling inom verksamheten.

Funktionsstöd jobbar aktivt med brukarfokus, arbetsplatsmöten med kunder, där inflytande i genomförandeplan och vardagen ligger oss varmt om hjärtat samtidigt som vi har en verksamhetsplan med tydlig färdriktning och en speglande kompetensplan. Känner du dig hemma i denna typ av verksamhetsfrågor är du rätt person för oss!

Vi erbjuder våra ledare varierande interna utbildningspaket och nätverksträffar som syftar till att uppnå arbetsglädje och livslångt lärande. Organisationen välkomnar och stöttar kreativa och innovativa ledare. Centrala HR-, Ekonomi, IT- och bemanningsfunktionen utgör ett stöd till dig som chef i det dagliga arbetet. I befattningen ingår verksamhet, personal- och budgetansvar, till din hjälp har du administrativstöd och boendestödjare.

Arbetsuppgifter

Fullständigt chefsansvar för verksamhet, kvalitet, personal, ekonomi och arbetsmiljö.
Du leder, utvecklar och följer upp arbetet inom din verksamhet och ansvarar för att verkställa beslut enligt gällande lagstiftning, mål, riktlinjer och policys.
Du ingår i ett mindre verksamhetsområde där du samarbetar med en handfull chefskollegor, du ingår också i ledningsgruppen för Funktionsstöd. I uppdraget ingår att vara del av Riksgymnasieverksamhetens ledningsgrupp som även består av rektor för Riksgymnasiet och habiliteringschef för habiliteringen som är knuten till Riksgymnasiet. Ni samverkar och samarbetar för att elevernas studietid skall lösas på bästa sätt med utgångspunkt från verksamheternas uppdrag.

Som enhetschef inom Funktionsstöd är du Omsorgsförvaltningens företrädare. Tillsammans med kollegor, medarbetare och verksamhetschef driver och utvecklar du verksamheten mot målet att öka självbestämmandet, delaktigheten samt inflytandet för våra kunder.
Medarbetarnas fysiska såväl som psykosociala arbetsmiljö är viktig för dig och du arbetar gärna tillsammans med dina medarbetare kring social dokumentation, handlingsplaner samt genomförandeplaner. Du är prestigelös som person och har förmågan att prioritera och fatta beslut, är resultatinriktad och skapar förutsättningar för arbetsglädje genom din tydlighet som chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning som svarar mot ansvarsområdet, eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har utbildning i förändringsledning, ledarskapsutbildning samt utbildning och erfarenhet inom funktionshinderområdet. Erfarenhet som chef/ledare med god kunskap i gällande lagstiftning är meriterande liksom erfarenhet av budgetansvar, analys och uppföljning i syfte att styra och leda. Vi vill även gärna att du har erfarenhet av förändringsledning och från politiskt styrd verksamhet.

Arbetet kräver kommunikation och dokumentation och vi förutsätter att du har god datorvana, god kommunikationsförmåga samt att du behärskar svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Du har förmågan att leda och motivera andra samt sätta upp mål och riktning för verksamheten. Du kan delegera arbetsuppgifter samt ger råd, stöd och möjlighet för dina medarbetares utveckling. Vidare har du förmågan att planera och organisera ditt arbete, lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter. Du är nyfiken, omvärldsorienterad och ser möjligheter.

När sökande erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister.)

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-12-11

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-277
Kontaktperson Nihad Hodzic
Verksamhetschef
044-13 57 26
Facklig företrädare Pillan Lindberg
Vision
044-13 63 29
Facklig företrädare Catarina Persson, Evalotta Ericsson och Anette Björkman
Kommunal
044–13 61 05
Sista ansökningsdag 2022-12-11