Undersköterska till Hemtjänsten i Tollarp

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Hemtjänsten i Tollarp utför beviljad hemtjänst och delegerad hemsjukvård i Linderöd, Rickarum och vissa delat av Tollarp. Gruppen består av ca 30 undersköterskor och vårdbiträden som arbetar enligt schema, både dag, kväll och helg.

Nu söker vi en engagerad undersköterska till vår verksamhet. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Arbetet i hemtjänst innebär omvårdnadsmoment, förflyttning, matrunda, ledsagning, läkemedelshantering, mm. Du kommer att arbeta med omsorg och service i ordinärt boende utifrån kundens behov samt delegerad hemsjukvård.

I arbetet ingår även att vara kontaktman/fast vårdkontakt. En viktig del i arbetet är att arbeta i team kring kunder för att få en god helhetssyn. Vi dokumenterar i Lifecare och har personliga mobiltelefoner som arbetsredskap. Vi lägger schema i TimeCare/Multiaccess. Bilkörning förekommer i tjänsten dock finns det en del cykelrundor.

Hemtjänst Kristianstad kommer under våren bilda en serviceenhet, där insatser som städ, inköp och tvätt kommer att utföras. Det innebär att serviceinsatser plockas bort från de andra hemtjänstenheter, inklusive Tollarp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom vård och omsorg, via omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet från hemtjänst, annan vård och omsorg alternativt annan arbetslivserfarenhet.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i ditt arbete behöver du ha dokumentations- och datorvana samt goda kunskaper i svenska i tal och skrift. B-körkort och cykelkunskper är ett krav.

Du har förmågan att arbeta med andra människor, att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Vidare har du ett professionellt bemötande gentemot kunder, närstående och kollegor. Du kan självständigt planera och strukturera arbetet. Det är viktigt att du respekterar fattade beslut samt bidrar till verksamhetens utveckling och en god arbetsmiljö.

Eftersom det saknas kollektivtrafik till arbetet vid vissa tider behöver du utöver körkort gärna ha tillgång till bil.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-01-20

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-269
Kontaktperson Faith Massaque
Enhetschef
faith.massaque@kristianstad.se
Facklig företrädare Liselott Torstensson
Kommunal
0733-13 53 79
Sista ansökningsdag 2023-01-20