Lärare i fritidshem, Lingenässkolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Lingenässkolan stod klar höstterminen 2019 och är en av Kristianstads nyaste skolor. Den ligger ute på det vackra Lingenäset med naturen som närmsta granne. Lingenässkolan är en F-6 skola, i dagsläget med ca 500 elever i grundskolan fördelat på 3-4 paralleller. Lingenässkolan har också grundsärskola i anslutning till grundskolans lokaler. Vi har ett starkt utvecklingsfokus på skolan och strävar efter hög kvalitet i undervisningen och att uppnå trygghet på skolan som ger möjlighet till goda lärmiljöer för alla, elever såsom personal. Vi jobbar alla tillsammans för att uppnå visionen om att "Här får man vara den man är och bli den man vill bli." Vill du vara en del av vår vision?

En av Lingenässkolans lärare i fritidshem har fått ett ökat fackligt uppdrag 3 dagar per vecka. Vi behöver därför ersätta honom, minst dessa tre dagar (60-100%). Här har du möjligheten att arbeta tillsammans med kollegor på fritidshemmet som både är väl utbildade för uppdraget, samt har lång erfarenhet på skolan. Du kommer att få vara en del av ett fantastiskt arbetslag med hög kompetens och god samarbetsvilja och som arbetar med ett lösningsfokus med barnets bästa i centrum.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Vi söker i första hand dig som är utbildad lärare i fritidshem och som på detta sätt vill prova på yrket med inriktning mot våra yngsta barn på skolan, men även förskollärare med intresse för att jobba med lite äldre barn och skol/fritidsverksamhet kan vara intressant för denna tjänst. Utöver fritidshemsverksamhet förkommer arbete/undervisning i skola såsom till exempel rastverksamhet, resurslärare i klass på lågstadiet och/eller i förskoleklass. Denna tjänst kommer troligtvis att förlängas.

Du arbetar även utifrån de demokratiska värdena och väger in vad eleverna vill ha i fritidsverksamheten. För att verksamheten ska följa en röd tråd vad gäller planering och olika elevers behov sker samarbete med grundskollärare och förskollärare.

Dina relationer till eleverna karakteriseras av ömsesidig respekt, samarbete, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. Du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs. Dokumentation av verksamheten i fritidshemmet ingår också. Vidare är du aktiv i det kollegiala lärandet och på ett systematiskt sätt reflekterar du över arbetet enskilt och tillsammans med andra, kopplat till målen i verksamheten och influenser från omvärlden.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i fritidshem alternativt förskollärarlegitimation. Vi ser gärna att du har erfarenhet som lärare i fritidshem alternativt annan pedagogisk verksamhet.

Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har förmåga att verka för demokratiska värderingar och utgår från att alla barn/elever är lika värda. Vidare hanterar du ledarskapet i fritidshemmet/klassrummet samt arbetar med målstyrning, planering och dokumentation.

Du har förmåga att entusiasmera, skapa intresse och möta barn på den nivå de befinner sig . Förmåga att välja pedagogiska verktyg utifrån individens behov krävs i arbetet. Du ska kunna integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och som redskap i det egna arbetet. Din goda kommunikationsförmåga, lyhördhet och samarbetsförmåga krävs för att skapa förtroendefulla relationer med kontakter inom som utanför skolan.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-12-09

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Deltid
Antal sökande 1
Tillträde Tjänsten är ett vikariat på 60-100% Tillträde 2023-01-09 med varaktighet till och med 2023-06-30.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-469
Kontaktperson Maria Jönsson
rektor
0733-134283
044-134283 maria.jonsson2@kristianstad.se
Facklig företrädare Freskim Salihu
Lärarförbundet
0734-69 82 28
Sista ansökningsdag 2022-12-09