Parkarbetare

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi söker nu parkarbetare som kan arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter inom grönyteskötsel i kommunen.

Vi inom tekniska förvaltningen/ Anläggning ansvarar för att utveckla, underhålla och driftsätta kommunens infrastruktur i form av, grönytor, trafik, gator, torg, natur och skyddsvallar samt VA försörjningen.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2023-01-08.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med alla förekommande parkarbeten i Kristianstads kommun där vi utför service åt medborgarna och verksamheterna i kommunen. Du kommer att arbeta som parkarbetare men kommer även i kontakt med andra personer i olika arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Du kommer att ingå i ett trevligt arbetslag med varierande arbetsuppgifter såsom gräsklippning, trimning, häckklippning, planteringar, ogräsbekämpning, trädfällning/beskärning och underhåll.

Förutom parkerna och sommarblommorna sköter vi även utemiljöerna på skolor och förskolor. Du är även en ambassadör för staden och vår verksamhet ute i våra offentliga miljöer. I arbetet förekommer tunga lyft vilket kräver god fysik. Handleda personer från olika arbetsmarknads åtgärder kan förekomma.

Kvalifikationer

Du som söker har trädgårdsutbildning (minst gymnasial) med inriktning på grönyteskötsel eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Vi vill att du har minst tre års erfarenhet av yrkesmässigt arbete inom park och trädgårdsskötsel och det är meriterande om du har dokumenterad växtkunskap och erfarenhet/kunskap av beskärning. Motorsågskörkort (minst AB) eller stor vana av att hantera motorsåg är ett krav liksom röjsågskörkort. Erfarenhet av växthusodling är meriterande.

Vi ser gärna att du har utbildning inom
• Sprutcertifikat
• C-körkort med YKB
• Arbete på väg 1 och 2
• Liftutbildning
• Utökad släpvagnsbehörighet B96


Du kan hantera digitala verktyg så som exempelvis Office-paketet. Du kommunicerar flytande på svenska och det är en fördel om du även kan kommunicerar på engelska. B-körkort för manuell växellåda är ett krav. Arbetet kan vara fysiskt krävande, vilket innebär att du behöver ha god fysik.


Vi vill att du är noggrann som person. Det är viktigt för oss att du har samarbetsförmåga, kan arbeta i team samt har förmåga att möta olika människor. Du behöver också vara flexibel inför förändringar under arbetsdagen med förmåga att anpassa ditt arbete.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-01-08

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 3
Tillträde Tillträde för tjänsterna är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2022-53
Kontaktperson Anja Henningsson
Driftledare
044-13 58 29
Facklig företrädare Maria Appelgren
Kommunal
0738-53 26 12
Sista ansökningsdag 2023-01-08